Producten

Ecotec leemverf kleur

35.90176.80

Clear

Kies hier uw kleur: * 

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecotec leemverf is een oplosmiddelvrije elastische muur- en plafondverf voor binnen. De Ecotec muurverf bestaat uit 25% pure leem, dit betekent een goede vullende natuurlijke verf met een zeer goede dekking. Dit product is direct uit voorraad leverbaar.

  Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

  Ecotec leemverf is een oplosmiddelvrije, elastische muur -en plafondverf voor binnen. De leemverf van Ecotec bevat 25% leem en samen met krijt en porseleinaarde zorgt dit voor een zeer goede dekking (dekkracht k-waarde >99,8% en derkvermogen: klasse 1). De leemverven van Ecotec kunnen door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden. Door het hoge gehalte aan leem werkt deze verf ademend (damp-open) en tevens vochtregulerend. Deze verf neemt het vocht uit de omgeving op, slaat dit tijdelijk op en wanneer de luchtvochtigheid daalt, wordt dit vocht weer teruggeven. Deze eigenschap zorgt voor een gezondere en prettigere leefomgeving.

  Door de leemverf te voorzien van een beschermlaag met Clay-protect wordt de leemverf gefixeert en zorgt dit voor een goede afwasbaarheid terwijl de dampdoorlatendheid behouden blijft. Door deze beschermlaag toe te passen kan Ecotec ook worden toegepast in de keuken, hal, toilet etc.

  De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller).

  Kleuren leemverf

  De leemverf van Ecotec is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren, zowel heldere felle kleuren als aardetinten. De basis voor het maken van de verschillende kleuren is de witte leemverf en hieraan wordt een kleurenpasta (VOS-vrij) toegevoegd. Met behulp van een verfmengmachine wordt de verf vakkundig op kleur gemaakt, kant en klaar en dus direct geschikt voor verwerking.

  Bij het maken van uw kleurkeuze raden wij aan eerst de kleurkaart, kleurstaal of een tester van 100ml (ca. 1m2) in onze webshop te bestellen.

  Let op! De volgende kleuren zijn enkel in 2.5L te bestellen; 140 Onyx, 158 Anthrazit, 250 Nachtblau, 251 Tannegrun, 252 Frog, 253 Gay, 258 Koningsblau, 262 Mocca, 273 Kermit, 275 Bordeaux, 260 Lava, 294 Kork, 157 Schokobraun.

  De volgende zijn niet in 0,9L te bestellen: 155 Orchidee, 163 Melon, 173 Black cherry en zie hierboven genoemde.

  Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

  Klik hier voor Ecotec leemverf in diverse witte kleuren.

  Verwerking

  Ecotec leemverf is geschikt voor alle minerale ondergronden, zoals beton, metselwerk en pleisters, en alle organische, droge, absorberende en vetvrije ondergronden zoals behang, MDF, giprocplaten en stofbespanning. Goede verwerking met kwast, rol of spuitpistool.

  Bij zandige of sterk zuigende ondergronden dient men eerst een grondlaag aan te brengen, zoals met Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten. Water-, nicotine-, en roetvlekken dienen met isolerende grondlaag Iso-Mur voorbehandeld te worden. Acryl-en Siliconenvulmiddelen met 2 lagen Ecotec Iso-Mur voorbehandelen.

  Ecotec verf brengt u gemakkelijk aan met de Eco Ezee kwasten en rollers. Deze zijn geschikt voor elk type verf en zowel ecologisch verantwoord als duurzaam.

   

  Beschikbare afmetingen van Ecotec leemverf

  De leemverf is in verschillende afmetingen te verkrijgen:

  • 100 ml tester
  • 0,9 liter; geschikt voor circa 8m2
  • 2,5 liter; geschikt voor circa 20m2
  • 5 liter; geschikt voor circa 40m2
  • 10 liter; geschikt voor circa 80m2

  Wij raden aan om Ecotec verf in twee lagen aan te brengen, houdt hier rekening mee met het bestellen van de verf. De aangegeven oppervlaktes zijn voor één laag.

  Ongeopend is de leemverf circa 6 maanden houdbaar.

  Voordelen leemverf

  • Vergeelt niet.
  • Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
  • Luchtdoorlatend.
  • Vochtigheid regulerend.
  • Antistatisch.
  • Makkelijk te verwerken.

  Ecotec leemverf kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 1.5 kg