Producten

Ecotec leemverf kleur tester 100ml/ 1m2

6.95

Kies hier uw kleur: * 

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecotec leemverf kleur tester in een handige 100 ml verpakking. Ideaal voor het maken van de juiste kleur keuze Ecotec leemverf.

  Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

   

  Ecotec leemverf is een oplosmiddelvrije, elastische muur -en plafondverf voor binnen. De leemverf van Ecotec bevat 25% leem en samen met krijt en porseleinaarde zorgt dit voor een zeer goede dekking (dekkracht k-waarde >99,8% en derkvermogen: klasse 1). De leemverven van Ecotec kunnen door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden. Door het hoge gehalte aan leem werkt deze verf ademend (damp-open) en tevens vochtregulerend. Deze verf neemt het vocht uit de omgeving op, slaat dit tijdelijk op en wanneer de luchtvochtigheid daalt, wordt dit vocht weer teruggeven. Deze eigenschap zorgt voor een gezondere en prettigere leefomgeving.

  Door de leemverf te voorzien van een beschermlaag met Clay-protect wordt de leemverf gefixeert en zorgt dit voor een goede afwasbaarheid terwijl de dampdoorlatendheid behouden blijft. Door deze beschermlaag toe te passen kan Ecotec ook worden toegepast in de keuken, hal, toilet etc.

  Kleuren leemverf

  De leemverf van Ecotec is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren, zowel heldere felle kleuren als aardetinten. De basis voor het maken van de verschillende kleuren is de witte leemverf en hieraan wordt een kleurenpasta (VOS-vrij) toegevoegd. Met behulp van een verfmengmachine wordt de verf vakkundig op kleur gemaakt, kant en klaar en dus direct geschikt voor verwerking.
  Bij het maken van uw kleurkeuze raden wij aan eerst de kleurkaart, kleurstaal of een tester van 100ml (ca. 1m2) in onze webshop te bestellen.

  Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

  Verwerking

  Ecotec leemverf is geschikt voor alle minerale ondergronden, zoals beton, metselwerk en pleisters, en alle organische, droge, absorberende en vetvrije ondergronden zoals behang, MDF, giprocplaten en stofbespanning. Goede verwerking met kwast, rol of spuitpistool.

  Bij zandige of sterk zuigende ondergronden dient men eerst een grondlaag aan te brengen, zoals met Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten. Water-, nicotine-, en roetvlekken dienen met isolerende grondlaag Iso-Mur voorbehandeld te worden. Acryl-en Siliconenvulmiddelen met 2 lagen Ecotec Iso-Mur voorbehandelen.

  Beschikbare afmetingen van Ecotec leemverf

  De leemverf is in verschillende afmetingen te verkrijgen:

  • 100ml tester.
  • 0,9 liter; geschikt voor 8m2.
  • 2,5 liter; geschikt voor 20m2.
  • 5 liter; geschikt voor 40m2.
  • 10 liter; geschikt voor 80m2.

  Ongeopend is de leemverf ca 6 maanden houdbaar.

  Voordelen leemverf

  • Vergeelt niet.
  • Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
  • Luchtdoorlatend.
  • Vochtigheid regulerend.
  • Antistatisch.
  • Makkelijk te verwerken.

  Ecotec leemverf kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 1 kg