Producten

Ecotec ProAqua lak wit voor houtwerk

Oorspronkelijke prijs was: €55.00 – €155.00.Huidige prijs is: €50.00 – €140.90.

Clear

Kies hier uw kleur: * 

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecotec ProAqua lak wit is een oplosmiddelvrije, water verdunbare, druipvrije blijvend- elastische lak voor binnen gebruik. Naast wit is deze lak ook in een uitgebreid kleurassortiment verkrijgbaar.

  Ecotec ProAqua lak (wit) is vrij van vluchtige organische verbindingen en is dampopen. Daarnaast is het gemakkelijk verwerkbaar, quasi druipvrij, blijvend elastisch, sterk hechtend en snel drogend. De Ecotec ProAqua lak bevat geen olie waardoor er ook geen vergeling kan optreden.

  De lak wordt op basis van niet-giftige en natuurlijke grondstoffen vervaardigd, dit met alle respect voor de natuur. De ProAqua lak verspreidt, noch tijdens het gebruik, noch tijdens het drogingsproces, schadelijke emissies. De ProAqua lak bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Het is volledig oplosmiddelvrij en veroorzaakt geen elektrostatische opladingen. Bij correct gebruik is de ProAqua lak volledig onschadelijk voor mens en natuur.

  De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller).

  Kleuren Ecotec ProAqua lak

  De kleur van deze lak is wit. U kunt kiezen uit twee varianten:

  • Mont Blanc wit Ral 9010
  • Ivoor gebroken wit 9001

  Echter is de ProAqua lak van Ecotec is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren van Ecotec, zowel heldere felle kleuren als aardetinten. Daarnaast ook nog vele NCS (NCS kleurenkaart) en RAL kleuren (RAL kleurenkaart). De basis voor het maken van de verschillende kleuren is witte verf en hieraan wordt een kleurenpasta (VOS-vrij) toegevoegd. Met behulp van een verfmengmachine wordt de verf vakkundig op kleur gemaakt, kant en klaar en dus direct geschikt voor verwerking. Klik hier om Ecotec ProAqua lak te bestellen in kleur.

  Verwerking

  Als grondlaag wordt 1 laag Ecotec ProAqua lak , verdund met 5 – 10% water aangebracht. Afwerking gebeurt met minimaal 2 lagen tot 3 lagen onverdunde lak tot een laagdikte van 100 micron. Tussen de verschillende lagen licht opschuren met schuurpapier K 220. Opmerking: Wij adviseren om jaarlijks een controle uit te voeren en kleine beschadigingen onmiddellijk bij te werken.

  Naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid: stofdroog na 15-30 minuten; opschuren na 1 uur en overschilderbaar na 2 uur. Niet onder 8°C toepassen.

  Goede verwerking met kwast, rol of spuitpistool. (vb. Airless of Aircoat). Materiaal na gebruik met lauw water en zeep reinigen.

  Beschikbare afmetingen van Ecotec ProAqua lak

  • 0.2 liter geschikt voor circa 2,5m2
  • 0,71 liter geschikt voor circa 10m2
  • 2,31 liter geschikt voor circa 35m2
  • 9,5 liter geschikt voor circa 140m2

  Voordelen

  • Op waterbasis.
  • Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
  • Snel drogend.
  • Laat de ondergrond ademen.
  • Antistatisch.
  • Quasi geurloos.
  • Zijdeglanzend aspect.

  Ecotec ProAqua lak kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 0.5 kg