Producten

Ecotec ProAqua lak in kleur voor houtwerk

23.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste afmeting: * 

Kies hier uw Ecotec kleur:

Of voer hier de gewenste RAL of NCS kleur in:

Ecotec ProAqua lak is een oplosmiddelvrije, water verdunbare, druipvrije blijvend- elastische lak voor binnen gebruik. Naast wit is deze lak ook in een uitgebreid kleurassortiment verkrijgbaar, zoals de Ecotec kleurenkaart en vele NCS (NCS kleurenkaart) en RAL kleuren (RAL kleurenkaart).

Kleurenkaart Ecotec: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

Dit product is direct uit voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 12.00u besteld, de volgende dag in huis. Heeft u vragen, wilt u graag deskundig advies of een totaal offerte, neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Ecotec ProAqua lak is vrij van vluchtige organische verbindingen en is dampopen. Daarnaast is het gemakkelijk verwerkbaar, quasi druipvrij, blijvend elastisch, sterk hechtend en snel drogend. De Ecotec ProAqua lak bevat geen olie waardoor er ook geen vergeling kan optreden.

Biologische verf
ProAqua lak van Ecotec wordt op basis van niet-giftige en natuurlijke grondstoffen vervaardigd, dit met alle respect voor de natuur. De ProAqua lak verspreidt, noch tijdens het gebruik, noch tijdens het drogingsproces, schadelijke emissies. De ProAqua lak bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Het is volledig oplosmiddelvrij en veroorzaakt geen elektrostatische opladingen. Bij correct gebruik is de ProAqua lak volledig onschadelijk voor mens en natuur.

Kleurenpallet
De ProAqualak van Ecotec is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren van Ecotec, zowel heldere felle kleuren als aardetinten. Daarnaast ook nog vele NCS (NCS kleurenkaart) en RAL kleuren (RAL kleurenkaart). De basis voor het maken van de verschillende kleuren is witte verf en hieraan wordt een kleurenpasta (VOS-vrij) toegevoegd. Met behulp van een verfmengmachine wordt de verf vakkundig op kleur gemaakt, kant en klaar en dus direct geschikt voor verwerking. Wilt u graag lak op kleur? Bezoek dan onze showroom om de leemverf op kleur in het echt te zien en eventueel direct te kopen.

Kleurenkaart Ecotec: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

Verbruik: 70-90ml/m² ; circa 12-15m²/l.

Afmeting
De ProAqualak is in verschillende afmetingen te verkrijgen, namelijk:
Wit:  0,25 liter, 0,75 liter, 2,5 liter en 10 liter.
Kleur: 0,25 liter, 0,68 liter, 2,38 liter en 9,5 liter.

Toepassing

Voorbereiding
Gelachtige structuur, voor gebruik goed oproeren.
De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn. Oude loszittende verflagen dienen verwijderd te worden. Vastzittende verflagen goed opschuren (korrel 120 – 150). Vereist geen afzonderlijke primer, tenzij het olie-en of harshoudend hout betreft. Dit moet ontharst worden en voorbehandeld met Ecotec Iso-Wood – isolerende grondering. De houtvochtigheid dient voor naaldhout onder de 15% en voor loofhout onder de 12% te liggen.

Verwerking
Als grondlaag wordt 1 laag Ecotec ProAqua lak , verdund met 5 – 10% water aangebracht. Afwerking gebeurt met minimaal 2 lagen tot 3 lagen onverdunde lak tot een laagdikte van 100 micron. Tussen de verschillende lagen licht opschuren met schuurpapier K 220. Opmerking: Wij adviseren om jaarlijks een controle uit te voeren en kleine beschadigingen onmiddellijk bij te werken.

Eigenschappen
Op waterbasis;
Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
– Snel drogend.
– Laat de ondergrond ademen.
– Antistatisch.
– Quasi Geurloos.
– Zijdeglanzend aspect.

Droogtijd
Naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid: stofdroog na 15-30 minuten; opschuren na 1 uur en overschilderbaar na 2 uur. Niet onder 8°C toepassen.

Gereedschap
Goede verwerking met kwast, rol of spuitpistool. (vb. Airless of Aircoat). Materiaal na gebruik met lauw water en zeep reinigen.

Certificeringen
De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec leemverf

Klik hier voor de technische informatie over Ecotec ProAqua lak.
Klik hier voor de algemene folder van Ecotec natuurverven, pagina 1 en pagina 2.
Ecotec heeft een uitgebreid assortiment aan natuurlijke verven, bekijk hier het gehele assortiment.

Additional information

Weight2 kg