Producten

Sale!

Ecotec transparante hardolie voor hout of kurk

28.7091.85

Clear

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecotec Hardolie is een transparante natuurolie die kan gebruikt worden voor alle oppervlakken in de woning. Deze olie heeft een hoog indringvermogen en kan worden toegepast op planken vloeren, parket, trappen of kurk.

  Ecotec hardolie is een transparante natuurolie die kan gebruikt worden voor alle oppervlakken in de woning. Deze olie heeft een hoog indringvermogen en kan worden toegepast op planken vloeren, parket, trappen of kurk. De Ecotec hardolie is zelfs geschikt om openporige natuursteen te behandelen zodat deze beter bestand wordt tegen vocht en vuil. Als extra bescherming voor uw vloeren bevelen wij aan om de met Ecotec hardolie behandelde oppervlakken na te behandelen met de Ecotec boenwas of Ecotec vloeremulsie.

  De Ecotec hardolie zal de houtstructuur accentueren terwijl het natuurlijk aspect behouden blijft. Het is mogelijk om de Ecotec hardolie in te kleuren. Echter, men dient er rekening mee te houden dat het plaatsen of achteraf bijwerken van ingekleurde olie meer aandacht vereist en mogelijk, bij niet correcte uitvoering, tot wolkvorming kan leiden.

  De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). EN 71.3 veilig voor speelgoed. Ecotec Hardolie wordt gefabriceerd op basis van niet- giftige en natuurlijke grondstoffen. Veroorzaakt geen elektrostatische oplading. Mits correct toegepast is Ecotec hardolie onschadelijk voor mens en milieu.

  Kleuren Ecotec Hardolie

  Deze olie is kleurloos, het accentueert de houtnerven honingkleurig.

  Verwerking & toepassing

  Te gebruiken voor intensief gebruikte vlakken binnenshuis, zoals plankenvloeren, deuren, trappen, kurk, houten werkbladen of open porige steensoorten.
  Geëigend voor hout-of kurkoppervlakken die achteraf geboend worden. Bij licht loofhout kunnen kleurschakeringen ontstaan. In deze gevallen vloerolie gebruiken.

  Niet verwerken onder 8°C. De ondergrond moet schoon, droog, vetvrij en absorberend zijn. Het hout moet opgeschuurd worden met korrel 100- 150.

  De olie voor gebruik goed roeren. In dunne lagen aanbrengen en onmiddellijk inwerken. Niet ingedrongen olie na ca. 5-10 min. met een doek verwijderen, anders kunnen blinkende vlekken ontstaan. Afhankelijk van de droging deze handeling na 5-24 uur herhalen.
  Na het aanbrengen van de eerste laag licht opschuren. Volgende lagen aanbrengen naargelang de opneem capaciteit van het vlak. 24 uur na de eindbehandeling, indien gewenst, afwerken met wasfinish.

  Bij voorkeur machinaal aanbrengen, kan ook met kwast of rol. Materiaal na gebruik met isoparafine reinigen.

  Beschikbare afmetingen van Ecotec Hardolie

  • 0,75 liter (20m2).
  • 2,5 liter (70m2).
  • 10 liter (280m2).

  Voordelen

  • Sterk indringend.
  • Mat aspect.
  • Gemakkelijk verwerkbaar.
  • Eenvoudig in onderhoud.
  • Geen elektrostatische oplading.

  Ecotec Hardolie kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight3 kg