Producten

Sale!

Ecotec ProAqua Iso-Wood isolerende transparante grondering voor hout

19.73122.67

Clear

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecotec ProAqua Iso-Wood is een oplosmiddelvrije, isolerende grondering op waterbasis die specifiek ontwikkeld werd om te gebruiken in combinatie met de ProAqua lakken of lazuren. Iso-Wood verhindert dat er verkleuringen ontstaan door de migratie van inhoudsstoffen, die zich in het hout bevinden, naar het oppervlak. Iso-Wood mag niet gebruikt worden op vloeren of trappen. Gebruik hiervoor Iso-Sol en werk af met de Ecotec parketlak. Voor wanden of plafonds (niet van hout) kunt u Ecotec Iso-Mur gebruiken.

  Ecotec Iso-Wood is een transparante grondering met isolerende eigenschappen tegen het doorslaan van in het hout voorkomende oliën of harsen. Iso-Wood is een oplosmiddelvrije, isolerende grondering op waterbasis die specifiek ontwikkeld werd om te gebruiken in combinatie met de ProAqua lakken of lazuren. Het verhindert dat er verkleuringen ontstaan door de migratie van inhoudsstoffen, die zich in het hout bevinden, naar het oppervlak. Ecotec Iso-Wood mag niet gebruikt worden op vloeren of trappen. Gebruik hiervoor Iso-Sol en werk af met de Ecotec parketlak.

  Iso-Wood verspreidt, noch tijdens het gebruik, noch tijdens het drogingproces, schadelijke emissies. Bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat.

  Door het steeds wijzigende aanbod van nieuwe tropische houtsoorten waarvan de olie- of hars uitstoot nog onvoldoende gekend is, dient de gebruiker eerst een grondige test uit te voeren mbt het isolerend vermogen op het te behandelen oppervlak.

  De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller).

  Kleuren Ecotec ProAqua Iso-Wood

  Deze grondering is kleurloos (transparant) en wordt gebruiksklaar geleverd.

  Verwerking & toepassing

  Iso-Wood wordt toegepast als isolerende grondering voor de Ecotec ProAqua lakken en lazuren. Iso-Wood verhindert dat er verkleuringen ontstaan door de migratie van inhoudsstoffen die zich in het hout bevinden naar het oppervlak.
  Gecontroleerde houtsoorten: Eik, Afromosia, Itauba, Angelidera, Dark Red Meranti, Ceder, of Bilinga.
  Ecotec Iso-Wood kan gebruikt worden voor de behandeling van hout binnen. Bij de behandeling van vensters en deuren in houtsoorten uit de weerstandsklasse 3 en 4 (bv. Dark Red Meranti klasse 2-4) dient de gebruiker rekening te houden met biocidevoorbehandeling tegen insecten of schimmels. Ecotec Iso-Wood is niet geschikt als voorbehandeling van houten vloeren of trappen! Gebruik hiervoor Ecotec Iso- Sol samen met de ProAqua parketlak. Ecotec Iso-Wood is niet geschikt voor de behandeling van niet maathoudend houtwerk buiten of hout dat in direct contact met de grond staat.

  De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn. Losse oude verflagen, vergeeld of vergrijst hout verwijderen. Beschadigd hout vervangen. De houtvochtigheid moet bij naaldhout minder dan 15% en bij loofhout minder dan 12% bedragen. Het hout grondig schuren (met korrel 100-150). Olie-of harsrijke houtsoorten voorafgaand met alcohol grondig ontvetten. Volg de voorschriften van VOB, deel C, DIN 18363 (Duitse bouwvoorschriften) alsook de BFS technische voorschriften.
  Het product voor gebruik grondig oproeren.

  Ecotec Iso-Wood wordt in minstens twee lagen aangebracht met rol of borstel. (de laagdikte moet in totaal 80-100μm bedragen.) Tussen de lagen schuren met K150-240.
  Na het aanbrengen van de tweede laag (die niet meer opgeschuurd wordt) afwerken met Ecotec ProAqua lak of lazuur. Raadpleeg hiervoor de Technische Fiches van betreffende producten.

  Aanbrengen met borstel of lak rol. Materiaal onmiddellijk na gebruik met water en zeep reinigen.

  Bij 20°C en 50% relatieve luchtvochtigheid is het oppervlak verder bewerkbaar na 16 tot 24 uur.

  Beschikbare afmetingen van Ecotec ProAqua Iso-Wood

  • Dit product is verkrijgbaar in 0,2 liter, 0,75 liter, 2,5 liter en 10 liter.
  • Verbruik: 80-120ml/ m2, 8-12m2 per liter.

  Voordelen

  • Op waterbasis.
  • Sterk isolerend.
  • Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
  • Snel drogend.
  • Laat de ondergrond ademen.
  • Antistatisch.
  • Quasi Geurloos.

  Ecotec ProAqua Iso-Wood kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 3 kg