Producten

Ecotec Clay-Protect beschermlaag voor leemverf en dispersieverf

41.50

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste afmeting: * 

Ecotec Clay-Protect is een afwerkingslaag voor leemverven en dispersieverven zodat deze goed afwasbaar worden en beter weerstand bieden aan vuil. Op leempleister zal Clay-Protect het leemoppervlak fixeren zodat er minder kans is op zanderig stof. Dit product bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS-vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Dit product is direct uit voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 16.00u besteld, de volgende dag in huis.

Wilt u de producten van Ecotec in het echt zien? Bezoek dan onze showroom. Heeft u vragen, wilt u graag deskundig advies of een totaal offerte, neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Ecotec Clay-Protect is een afwerkingslaag voor leemverven en dispersieverven zodat deze goed afwasbaar worden en beter weerstand bieden aan vuil. Op leempleister zal Clay-Protect het leemoppervlak fixeren zodat er minder kans is op zanderig stof. Dit product bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS-vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat.

Afmeting
0,75 liter voor 15-25m2 of 2,5 liter voor 75-100m2. Verbruik is circa 20m2 per liter.

Kleur
Transparant, de behandelde verf of pleister zal lichtjes verdonkeren (bij donkere kleuren meer) en een satijnglans krijgen na het aanbrengen. Het product is te verdunnen met water en bevat een goede dampdoorlatendheid.

Verwerking
Stofdroog na 0,5-1 uur. Overschilderbaar na 24 uur. Versterkt de kleur van de onderliggende laag licht. Verdunnen met water in de verhouding 1:3. Verwerken en conserveren bij een minimum temperatuur van 8graden celsius. Goede verwerking met een pistool of spuitsysteem, maar kan ook met een kwast of roller. Materiaal na gebruik met warm water reinigen.

Voor de lazuurtechniek dient de ondergrond droog, vet- en stofvrij te zijn en geschilderd met Ecotec leemverf of dispersieverf. Het bindmiddel grondig oproeren en de in water opgeloste pigmenten toevoegen.

Als beschermlaag: Het volledig gedroogd leempleister zorgvuldig afborstelen. De met leemverf geschilderde muren volledig laten uitharden (na ongeveer 7 dagen), voor de behandeling stofvrij maken.

CLAY-PROTECT kan met water worden verdund.
– Belaste delen (boven aanrecht) – onverdund.
– Lichter belaste muren/delen – verdunning 1 : 2 of 1 : 3
– Voor lichte bescherming – verdunning 1 : 6
Bij voorkeur aanbrengen met spuitsysteem (kan met elektrische spuit), kan echter ook met verfrol.

TIP: In geval van donkere kleuren (veel pigment) verkrijgt men een mooier resultaat wanneer men na de 1e laag leemverf een verdunde laag (1 : 6) Clay Protect aanbrengt. Deze goed laten drogen en vervolgens de 2e laag leemverf aanbrengen. Hiermee voorkomt men zichtbare aanzetten.

Samenstelling
Water, cellulose, azijnzuurester, kiezelmergel en 0,1% syn. conserveringsmiddel.

Opslag
Koel en droog maar wel vorstvrij. Geopende bus goed afsluiten. Met water vermengd bindmiddel onmiddellijk gebruiken.

Eigenschappen
– Maakt leemverf afwasbaar.
– Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
– Laat de ondergrond ademen.
– Antistatisch.
– Geurloos.
– Zijdeglanzend aspect (afhankelijk van concentratie).

Certificeringen
De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec leemverf

Klik hier voor meer informatie over Ecotec Clay protect
Klik hier voor verwerkingsinstructies van Ecotec leemverf.
Klik hier voor meer technische informatie over Ecotec leemverf.

Additional information

Weight3 kg
1
0