Producten

Auro 115 Tuinmeubelolie

31.0592.05

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Auro 115 Tuinmeubelolie is een waterverdunbare, bruine olie voor onbehandelde of geïnpregneerde houten tuinmeubels. Deze tuinmeubelolie is het oplosmiddelvrije alternatief voor de classic tuinmeubelolie nr.102. Deze milieuvriendelijke waterverdunbare olie heeft een vocht- en vuilafstotende werking en is bruin gekleurd waardoor deze ook tegen UV-straling beschermt. Geschikt voor onbehandelde of geïmpregneerde houten tuinmeubels, maar natuurlijk ook voor andere houten objecten in uw tuin.

  Auro 115 Tuinmeubelolie is een waterverdunbare, bruine olie voor onbehandelde of geïnpregneerde houten tuinmeubels. Deze tuinmeubelolie is het oplosmiddelvrije alternatief voor de classic tuinmeubelolie nr.102. Deze milieuvriendelijke waterverdunbare olie heeft een vocht- en vuilafstotende werking en is bruin gekleurd waardoor deze ook tegen UV-straling beschermt. Geschikt voor onbehandelde of geïmpregneerde houten tuinmeubels, maar natuurlijk ook voor andere houten objecten in uw tuin.

  Kleuren tuinmeubelolie

  Deze tuinmeubelolie is bruin gekleurd waardoor deze ook tegen UV-straling beschermt.

  Verwerking

  Hout dient schoon, droog, vetvrij, absorberend te zijn, ook hout dat eerder behandeld is met olie of welke iets verweerd is. We adviseren om het hout eerst schoon te maken en licht te schuren voor het aanbrengen van de olie. Ook als meerdere lagen worden aangebracht tussentijds licht schuren. Het product goed schudden voor gebruik en met gelijkmatige bewegingen aanbrengen op het hout meteen pluisvrije doek.

  Gewoon de doek net in de olie dippen. Voordat het product aangedroogd is, na 20-30 minutenafhankelijk van de temperatuur, het teveel aan niet ingetrokken olie verwijderen met een sterke, absorberende, pluisvrije doek–of wrijf de olie goed in het oppervlak. Na een droogtijd van min. 24 uur, met goede ventilatie, kan een eventuele 2e of 3e laag aangebracht worden met een pluisvrije doek. Hierdoor wordt de kleur intenser en krijgt het hout meer bescherming. Meerdere lagen aanbrengen geeft als resultaat een zijdemat oppervlak. Het effect van de olie op het oppervlak kan verschillen per houtsoort, zet daarom eerst een proefje op om kleur en glansgraad te testen.

  Beschikbare afmetingen van Auro 115 tuinmeubelolie

  • 0,75 Liter (10 m²)
  • 2,5 Liter (35 m²)

  Voordelen tuinmeubelolie

  • Ademend.
  • Vocht- en vuilafstotend.
  • Voor gebruik binnen en buiten.

  Auro 115 Tuinmeubelolie kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).