Producten

Auro 106 Onderhoudsolie 1 liter/ 80m2

27.50

Beschikbaar: Leverbaar

Auro 106 is een eenvoudig waterverdunbaar onderhoudsmiddel voor alle geoliede houten oppervlakken binnen. Geeft een zijdeglanzend uiterlijk dat goed vocht en vuilafstotend is. 

Wilt u meer weten over bovenstaand product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

Eenvoudig waterverdunbaar onderhoudsmiddel voor alle geoliede houten oppervlakken binnen. Geeft een zijdeglanzend uiterlijk dat goed vocht en vuilafstotend is.

Geoliede en in de was gezette oppervlakken
Behandelingen met natuurlijke olie en was geeft het oppervlak een prachtige afwerking en versterkt de structuur van iedere houtsoort. Het oppervlak is goed beschermd tegen vuil en water en het product heeft een antistatische werking. In tegenstelling tot oppervlakken die behandeld zijn met verf kunnen geoliede en in de was gezette oppervlakken ademen wat bijdraagt aan een aangenaam omgevingsklimaat.

Afhankelijk van de belasting van geoliede of in de was gezette oppervlakken kan plaatselijk slijtage ontstaan. Dit wordt uiteindelijk zichtbaar op plaatsen waar het oppervlak wordt blootgesteld aan intensief gebruik zoals vloeren, bureaubladen en tafels. Buiten dat het niet mooi lijkt, ontstaat ook minder bescherming tegen vocht en vuil op deze plekken. Dit kan resulteren in vlekken van bijv. wijn of koffie, deze dringen door tot in de houtvezels. Het is daarom belangrijk om de tekenen van slijtage tijdig op te merken zodat de olie of waslaag vernieuwd kan worden.

Voordelen:
 Zuinig in gebruik ca. 80m2 per liter.
– Anti-statisch.
– Oplosmiddelvrij.

Aanbrengen met olie-, wasdoek met steel of katoenen doek.

Voorbereiding van de ondergrond
Het oppervlak moet eerst goed schoongemaakt worden voordat kan worden begonnen met het gebruiken van de verzorgingsproducten. Een geschikt product voor het schoonmaken van vloeren is AURO vloer reiniger (427), en voor meubels en andere oppervlakken AURO lak & beits reiniger (435) of AURO vloeibare zeep (411). Deze middelen verwijderen niet alleen vuil maar ook uitscheidende stoffen die de droging kunnen vertragen. Na het schoonmaken het oppervlak goed laten drogen. Als het behandelde oppervlak versleten en niet glad is raden we aan om het heel licht te schuren. Dit kan gedaan worden met heel fijn schuurpapier of scotch brite. Schuurpapier met metaaldeeltjes moeten vermeden worden, dit kan leiden tot ongewenste verkleuring door reactie met het hout of met de verzorgingsproducten.

Gebruik
Voor het onderhoud van meubels, panelen en andere kleine oppervlakken de onderhoudsolie, – was op een mosvochtige spons of doek sprenkelen en het oppervlak spaarzaam inwrijven. Na ong. 10 min. verdwijnt het melkachtig laagje typisch voor emulsies en kan het product worden gepolijst of ingewreven. Na een droogtijd van ong. 24 uur kan het oppervlak weer belast worden en kan een eventuele vervolgbehandeling gedaan worden. Voor vloeren het product mengen 1:1 met water voor de eerste behandeling. Het mengsel kan in een dun laagje over de vloer worden verdeeld, daarna na ong. 15 min. uitboenen met een enkelschijfs polijst machine met witte of beige pad. De eerste 24 uur mag de vloer niet belast worden of in aanraking komen met water. Na deze periode kan de behandeling met de onderhoudsproducten voortaan onverdund worden gedaan.

Gereedschapsreiniging
Producten met drogende olie kunnen door broei spontaan vlam vatten, daarom doeken / pads uitgespreid laten drogen of ophangen. Geen proppen maken, na droging bij het huisvuil weggooien of recyclen. Gereedschappen die opnieuw gebruikt moeten worden (doeken, sponzen etc.) moeten uitgewassen worden in een zeepoplossing, een nacht in de zeep laten staan, daarna uitspoelen met schoon warm water en uitgespreid laten drogen.

Opslag en veiligheid
Onderhoudsmiddelen moeten behandeld worden als verf of lak. Tijdens aanbrengen beschermende maatregelen treffen. Zorg voor voldoende ventilatie en huidbescherming. Bewaar de producten droog, vorstvrij in goed gesloten originele verpakking buiten bereik van kinderen. De uiteindelijke slijtvastheid en uiterlijk van het oppervlak waarop de onderhoudsproducten gebruikt worden, is in belangrijke mate afhankelijk van de behandeling, de belasting, de voorbereiding van de ondergrond en de houtsoort. Hout met inhoudstoffen (zoals looistoffen in eiken en kastanje) of vervuiling die in het hout is doorgedrongen (vet, schoonmaakmiddelen, nicotine) kunnen de droging aanzienlijk vertragen. Advies is om de ondergrond op geschiktheid te testen door een proef op te zetten. Tijdig gebruik met regelmatige tussenpozen van de onderhoudsproducten zorgt voor een goede bescherming van het oppervlak. Zo heeft u jaren plezier van een fraai uitziend oppervlak.

Klik hier voor meer informatie over Auro 106 onderhoudsolie.

Additional information

Weight1.5 kg