U hebt geen items in uw winkelwagen.

Basis leemstuc

Basis leemstuc

Basis leemstuc bestaat uit zand en klei vermengd met water en wordt gebruikt om wanden mee te stuken. Bent u op zoek naar basis leemstuc voor uw wanden? Eco-bouwmaterialen levert u kwalitatieve en 100% natuurlijke leemstuc van Tierrafino. Eco-bouwmaterialen is expert op het gebied van leem en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van o.a. basis leemstuc en leemfinish.

Voor een beetje handige doe-het-zelver is het stuken van leem geen probleem. Zeker niet met de vernieuwde basisleem van Tierrafino. De nieuwe Tierrafino Base verwerkt vlakker en strakker, hecht beter en hard sterker uit! Dit verbeterde resultaat zorgt ervoor dat je de leemstuc ook makkelijker kan afwerken met bijvoorbeeld I-paint leemverf of Ecotec leemverf.

Positie
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
9 per pagina

2 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
9 per pagina

2 artikel(en)

Hoe gebruikt u basis leemstuc?

Zoals al genoemd is, is leemstuc een redelijk makkelijk product om zelf mee te werken. Het is een natuurlijk product waardoor u ook niet te maken heeft met chemicaliën en dergelijke die in uw huid bijten bij het stuken en leemstuc bevat ook geen toevoegingen die het product sneller laten drogen. Leemstuc van Tierrafino bevat enkel grondstoffen die zo uit de natuur komen en ook zo weer terug de natuur in kunnen, omdat het onschadelijk is.

Online bestaan diverse video’s waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u moet leemstucen. Kortgezegd bepaalt u van tevoren wat voor soort effect u op de muur wilt en daar zoekt u de juiste gereedschappen bij. Wat betreft de samenstelling van de leem is het belangrijk dat de leem smeuïg is, dan is het makkelijk smeerbaar. Gezien de zachte structuur van leem en de lange droogtijd is het makkelijk om zelf te stuken. U hoeft niet snel te werken en u kunt een deel makkelijk opnieuw doen. Echter, leemstuc beschadigt sneller dan gewoon stucwerk. Aan de andere kant is leemstuc dus juist weer ontzettend makkelijk te repareren. Met een plantenspuit maak je het leem nat en je herstelt het vervolgens met een plamuurmes.

De verwerkingsinstructies zijn terug te vinden bij de producten. Bekijk snel het aanbod in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Veel van de leemproducten kunnen direct uit voorraad geleverd worden.

Waarom kiezen voor leemstuc?

Leemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen, waardoor een vochtige ruimte minder klam aan zal voelen. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor uw kantoor. Hoe dikker de massa leem hoe groter het effect is. Leemstuc zorgt dus voor een prima binnenklimaat. Het neemt vocht op en als het nodig is staat het ook weer vocht af. Daarnaast geeft vochtig leem een heerlijke bosachtige en natuurlijk geur af. Wanneer u dus leemstuc toepast in de badkamer, veroorzaakt de geur van het natte leem na een elke douchebeurt een echte wellness-belevenis.

Een ander voordeel van leem is dat het voor een betere akoestiek zorgt. Leemstuc dempt het geluid in geringe mate en is hierdoor ideaal voor hoge en open ruimtes en in veel nieuwbouw.

Alle prijzen op deze webshop zijn inclusief 21% BTW.