Producten

Tierrafino stampleem big bag aardvochtig

227.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste korrelstructuur: * 

Tierrafino stampleem kenmerkt zich door een bijzonder goede kwaliteit. Deze stampleem is zeer geschikt voor wanden, vloeren, objecten enz.

Een stamplemen muur of vloer heeft een zeer unieke uitstraling. Stampleem wordt in aardvochtige toestand laagsgewijs in een bekisting gestampt. Deze laagsgewijze stampmethode ziet u later terug in textuur van de muur. Als basismateriaal wordt leem met een steenaandeel geleverd, een materiaal dat in korrelopbouw vergelijkbaar is met beton. Door het toevoegen van verschillende kleien, lemen of andere toeslagstoffen kan er kleur worden toegevoegd.

Verwerking Stampleem

Stamplemen muur
Voor het bouwen van hoogbouw, kunnen er stamplemen wanden van minimaal 60 cm dik worden opgebouwd. Deze dikte heeft voldoende dragend vermogen voor extra etages. In deze dikte is er ook voldoende ruimte om in de bekisting de leem eventueel machinaal aan te stampen. Voor stabilisatie kan tot 8% trasskalk worden toegevoegd. Een dikte van 30-40 cm volstaat voor niet dragende wanden en binnenwanden. Voor muren kunt u het beste grove stampleem gebruiken.

Stamplemen vloer
Een stamplemen vloer kan een beduidende bijdrage leveren aan een aangenaam binnenklimaat. Door aardvochtige leem mechanisch te verdichten is het mogelijk om een vloer van (stamp)leem te maken. Na droging wordt de vloer meestal behandeld met lijnolie voor een duurzamer resultaat. Voor vloeren kunt u het beste fijne stampleem gebruiken.

Structuur

De Tierrafino stampleem is verkrijgbaar in drie verschillende structuren.

  • Fijn 0,8 mm.
  • Grof 0,16 mm.

Beschikbare afmetingen

  • Verkrijgbaar als Big Bag.

Tierrafino stampleem kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Additional information

Weight 799 kg
0