Producten

Sale!

Tierrafino stampleem big bag aardvochtig

339.00 290.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste korrelstructuur: * 

Tierrafino stampleem kenmerkt zich door een bijzonder goede kwaliteit. Deze stampleem is zeer geschikt voor wanden, vloeren, objecten enz.

Heeft u vragen, wilt u graag advies of een totaal offerte? Neem dan contact met ons op via 0575 432 31 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Een stamplemen muur of vloer heeft een zeer unieke uitstraling. Stampleem wordt in aardvochtige toestand laagsgewijs in een bekisting gestampt. Deze laagsgewijze stampmethode ziet men later terug in textuur van de muur. Als basismateriaal wordt leem met een steenaandeel geleverd, een materiaal dat in korrelopbouw vergelijkbaar is met beton. Door het toevoegen van verschillende kleien, lemen of andere toeslagstoffen kan er kleur worden toegevoegd.

Stamplemen muur
Voor het bouwen van hoogbouw, kunnen er stamplemen wanden van min. 60 cm dik worden opgebouwd. Deze dikte heeft voldoende dragend vermogen voor extra etages. In deze dikte is er ook voldoende ruimte om in de bekisting de leem eventueel machinaal aan te stampen. Voor stabilisatie kan tot 8% trasskalk worden toegevoegd. Voor niet dragende wanden en binnenwanden volstaat een dikte van 30-40 cm. Gebruik grove stampleem voor muren.

Stamplemen vloer
Bovendien kan een vloer van stampleem een beduidende bijdrage leveren aan een aangenaam binnenklimaat. Door aardvochtige leem mechanisch te verdichten is het mogelijk om een vloer van leem te maken. Na droging wordt de vloer meestal behandeld met lijnolie voor een duurzamer resultaat.
 Gebruik fijne stampleem voor vloeren.

Heeft u vragen, wilt u graag advies of een totaal offerte? Neem dan contact met ons op via 0575 432 31 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Additional information

Weight899 kg