Producten

Tierrafino Betonlook leemstuc voor wand en plafond in het interieur

43.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste afmeting: * 

Tierrafino BetonLook is een decoratieve leem-pleister voor wanden en plafonds in het interieur. Het product lijkt zeer sterk op beton en kent drie basisafwerkingen; mat, glanzend, en glanzend met Tierrafino Wax. BetonLook heeft een grijze kleur. Het is geschikt voor vochtige ruimtes, echter niet toepassen op plekken waar direct contact met water plaatsvindt. Tierrafino Betonlook kan worden toegepast op alle schilderklare ondergronden na voorstrijken met Tierrafino contactprime fine.

Tierrafino BetonLook is een decoratieve leem-pleister voor wanden en plafonds in het interieur. Het product lijkt zeer sterk op beton en kent drie basisafwerkingen; mat, glanzend, en glanzend met Tierrafino Wax.

Geschikt voor het 0,5 à 1 mm dik bepleisteren van vlakke en behangklare ondergronden zoals basisleem, kalk- en gipspleisters, beton en gipsplaat. Tierrafino BetonLook kan worden toegepast op alle schilderklare ondergronden na voorstrijken met Tierrafino contactprimer fine. Het is geschikt voor vochtige ruimtes, echter niet toepassen op plekken waar direct contact met water plaatsvindt.

Kleuren

Het materiaal bestaat uit diverse soorten klei, zand en natuurlijke binder.
Betonlook heeft een grijze kleur. Mengbaar met maximaal 3% Tierrafino pigment pasta . Om een lichtere kleur te verkrijgen kan 2kg Tierrafino Dry paint met 2kg beton-look gemengd worden. Echter, moet er dan extra aandacht gegeven worden aan de laagdikte die aangebracht wordt, deze mag niet dikker zijn dan 1mm.

Verwerking

De laagdikte per aan te brengen laag bedraagt 0,5 – 1 mm. Hoe meer lagen worden aangebracht, des te meer diepte er ontstaat. Voor een mooie Betonlook volstaat over het algemeen twee lagen. De temperatuur van de lucht en de ondergrond dient minstens 5°C te zijn.

Gebruiksklaar maken van de Betonlook:

 • Meng 1 kg BetonLook met 0,5 L water, ongeacht de gewenste afwerking.
 • Roer het mengsel 5 min met een boormachine en een kleine verfmenger.
 • Wacht minimaal 15 minuten en roer nogmaals 5 minuten.
 • Eenmaal aangemaakt is BetonLook nog 5 dagen optimaal verwerkbaar.
 • Verbruik 1,5 mm – 1,5 kg/m2 op een vlakke ondergrond. Het verbruik ligt hoger op grove ondergronden.

Afwerking

 • Mat: Voor 1 m2 is 400-500 gram droog mengsel benodigd. Breng één laag op met een spaan en laat drogen. Het verbruik ligt echter hoger bij verwerking op grove ondergronden.
 • Glanzend: Voor 1 m2 is 2 x 400-500 gram droog mengsel benodigd. Breng de eerste laag op met een spaan en laat drogen. Breng vervolgens een tweede laag aan met een spaan en polijst de afwerking.
 • Glanzend met was: Verwerk laag de eerste en tweede laag zoals beschreven onder het kopje ‘Glanzend’. Breng ná droging vervolgens Tierrafino Wax aan.

Ondergrond
Dragend, constant droog, absorberend, vlak maar voldoende grof voor een mechanische hechting en vrij van stof en vet. Verwijder behang- en verfresten. Gladde en niet zuigende ondergronden voorbehandelen met Tierrafino contactprimer fine. Sterk absorberende ondergronden voorbehandelen met Tierrafino Fix of met weinig water bevochtigen en laten intrekken in de ondergrond vòòr het aanbrengen, zodat een langere verwerkingstijd en goede hechting verkregen wordt. Tierrafino basis leem en Kalk zijn bij uitstek ideale ondergronden voor BetonLook. In de productinformatie van Tierrafino BetonLook is per soort ondergrond terug te vinden wat het hechtvermogen en de dekkracht is en hoeveel lagen Betonlook aangebracht dienen te worden.

Mooie special-effects

 • BetonLook met weinig tekening
  Breng max. 1,5 mm aan met een pleisterspaan, zorg dat de laagdikte voldoende is zodat de grovere korrel in het materiaal niet aan het oppervlak ligt. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven eventueel 1 keer na en laat drogen. Bij herhaaldelijk napleisteren zal er meer tekening en glans ontstaan.
 • BetonLook met fijne Marmorino-achtige afwerking
  Breng ca. 1 mm aan met een pleisterspaan, breng een gewenste tekening aan met de spaan en laat drogen. Breng na droging een tweede, zo dun mogelijke laag aan. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven. Bevochtig eventueel het oppervlak licht met een nevel van water en herhaal het pleisteren. Bij herhaaldelijk napleisteren zal er meer tekening en glans ontstaan.
 • BetonLook met fijne Travertino-achtige afwerking
  Breng ca. 1,5 mm aan met een pleisterspaan. Door met een borstel of harde kwast te deppen in het oppervlak ontstaan er gaatjes en wordt er wat materiaal naar voren getrokken. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven vlak, maar wel zo dat er gaatjes blijven.

 

Droogtijd
Onder normale condities (+20C en 60% relatieve luchtvochtigheid) is Tierrafino BetonLook droog tussen 2 tot 24 uur. Gebruik geen versnelde droging zodat de binder beter uit kan harden. Houdt BetonLook ook niet onnodig lang vochtig, het dient binnen 3 dagen droog te zijn.

Reparaties
Bevochtig het gebied om de beschadiging, totdat de leem iets zacht geworden is. Vul de beschadigde delen op met Tierrafino BetonLook en breng dezelfde structuur aan- en werk af zoals op het overige oppervlak.

Afwerking
Door de damp-open structuur van BetonLook kan vuil zich hechten. Om die reden kan het product zonder nabehandeling alleen in decoratieve gebieden toegepast worden die niet te sterk belast worden met vuil. Indien de afwerking wordt na behandeld met Tierrafino Wax is de oppervlakte met water afneembaar. Breng daarvoor met een roller drie maal een mengsel aan van 50% Tierrafino Wax en 50% water. Wacht tussen elke gang tot het oppervlak opgedroogd is. Bij het aanbrengen van de derde gang dient BetonLook niet meer donker te worden. Indien dat toch het geval is kunt u overwegen extra lagen aan te brengen tot de BetonLook niet donkerder wordt.

Beschikbare afmetingen & verbruik

Verkrijgenbaar in een 4 kg en een 15 kg zak.

Voordelen

 • Bewaar droog.
 • Geschikt voor zowel Doe-Het-Zelver/Professional
 • Hoge kleefkracht
 • Hard na droging
 • Handmatige verwerking
 • Damp-open
 • Vochtregulerend
 • Anti-statisch

Tierrafino Betonlook kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Productbladen:

Additional information

Weight 10 kg
0