Producten

Sale!

Tierrafino Betonlook leemstuc voor wand en plafond in het interieur

47.70120.64

Clear

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Tierrafino BetonLook is een decoratieve leem-pleister voor wanden en plafonds in het interieur. Het product lijkt zeer sterk op beton en kent drie basisafwerkingen; mat, glanzend, en glanzend met Tierrafino Wax. BetonLook heeft een grijze kleur. Het is geschikt voor vochtige ruimtes, echter niet toepassen op plekken waar direct contact met water plaatsvindt. Tierrafino Betonlook kan worden toegepast op alle schilderklare ondergronden na voorstrijken met Tierrafino contactprime fine.

  Tierrafino BetonLook is een decoratieve leem-pleister voor wanden en plafonds in het interieur. Het product lijkt zeer sterk op beton en kent drie basisafwerkingen; mat, glanzend, en glanzend met Tierrafino Wax.

  Geschikt voor het 0,5 à 1 mm dik bepleisteren van vlakke en behangklare ondergronden zoals basisleem, kalk- en gipspleisters, beton en gipsplaat. Tierrafino BetonLook kan worden toegepast op alle schilderklare ondergronden na voorstrijken met Tierrafino contactprimer fine. Het is geschikt voor vochtige ruimtes, echter niet toepassen op plekken waar direct contact met water plaatsvindt.

  Kleuren

  Het materiaal bestaat uit diverse soorten klei, zand en natuurlijke binder.
  Betonlook heeft een grijze kleur. Mengbaar met maximaal 3% Tierrafino pigment pasta . Om een lichtere kleur te verkrijgen kan 2kg Tierrafino Dry paint met 2kg beton-look gemengd worden. Echter, moet er dan extra aandacht gegeven worden aan de laagdikte die aangebracht wordt, deze mag niet dikker zijn dan 1mm.

  Verwerking

  De laagdikte per aan te brengen laag bedraagt 0,5 – 1 mm. Hoe meer lagen worden aangebracht, des te meer diepte er ontstaat. Voor een mooie Betonlook volstaat over het algemeen twee lagen. De temperatuur van de lucht en de ondergrond dient minstens 5°C te zijn.

   

  • BetonLook met weinig tekening
   Breng max. 1,5 mm aan met een pleisterspaan, zorg dat de laagdikte voldoende is zodat de grovere korrel in het materiaal niet aan het oppervlak ligt. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven eventueel 1 keer na en laat drogen. Bij herhaaldelijk napleisteren zal er meer tekening en glans ontstaan.
  • BetonLook met fijne Marmorino-achtige afwerking
   Breng ca. 1 mm aan met een pleisterspaan, breng een gewenste tekening aan met de spaan en laat drogen. Breng na droging een tweede, zo dun mogelijke laag aan. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven. Bevochtig eventueel het oppervlak licht met een nevel van water en herhaal het pleisteren. Bij herhaaldelijk napleisteren zal er meer tekening en glans ontstaan.
  • BetonLook met fijne Travertino-achtige afwerking
   Breng ca. 1,5 mm aan met een pleisterspaan. Door met een borstel of harde kwast te deppen in het oppervlak ontstaan er gaatjes en wordt er wat materiaal naar voren getrokken. Pleister het oppervlak wanneer het mat geworden is na aanstijven vlak, maar wel zo dat er gaatjes blijven.

   

  Beschikbare afmetingen & verbruik

  Verkrijgbaar in:

  • 4 kg= 6m2.
  • 15 kg = 16m2.

  Voordelen

  • Bewaar droog.
  • Geschikt voor zowel Doe-Het-Zelver/Professional
  • Hoge kleefkracht
  • Hard na droging
  • Handmatige verwerking
  • Damp-open
  • Vochtregulerend
  • Anti-statisch

  Tierrafino Betonlook kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight10 kg