Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Voorstrijk voor leem

Voorstrijk voor leem

Eco-bouwmaterialen heeft de kwalitatieve contactprimers van Tierrafino in het assortiment. Deze hechtprimers bevatten onder andere zand waardoor er een mechanische hechting kan plaatsvinden met de leemstuc of leemverf. Daarnaast zijn deze hechtprimers ook nog eens 100% natuurlijk, damp-open en vochtregulerend. De primer is bij aanschaf direct gebruiksklaar en kan zeer makkelijk door iedereen met een kwast of roller onverdund op de muur worden aangebracht. Eco-bouwmaterialen kan direct uit voorraad leveren en vanaf een bestelling van EUR 99,- wordt deze gratis thuisbezorgd.

Wanneer gebruik je een voorstrijkmiddel bij leem?

In veel gevallen is het aan te raden om een voorstrijk te gebruiken bij leemstuc. Hierdoor heb je een grotere garantie dat het stucwerk stevig kan hechten en een langere levensduur heeft. Naast het toepassen van een voorstrijk is het ook van belang om de ondergrond goed voor te bereiden. Dit betekent dat deze glad moet worden gemaakt, loszittende delen moeten worden verwijderd en daarnaast ook stof- en vetvrij moet zijn. Nadat de laatste laag leemstuc of leemfinish is aangebracht is het mogelijk om met Tierrafino Fix nog een extra versteviging aan te brengen. Genoeg mogelijkheden om leemstuc extra duurzaam en stevig te maken, waarbij het toepassen van een voorstrijkmiddel het belangrijkste is. Voorstrijkmiddel voor leemstuc moet je dus aanschaffen als je een zo goed mogelijke hechting wilt verkrijgen, bij alle gladde ondergronden, als versteviging of als je extra structuur in de aangebrachte leemverf wilt hebben.

Welke hechtprimer kies ik voor leemstuc of verf?

Bij het verwerken van leemstuc, leemfinish, leemverf is het bij gladde of zeer absorberende ondergronden noodzakelijk om een hechtprimer of voorstrijkmiddel te gebruiken, zodat de leem zich goed kan hechten. Tierrafino heeft twee soorten contactprimers. Een contactprimer met een grove korrel en een met een fijnere korrel. De contactprimer met een grove korrel is de basis hechtprimer en wordt toegepast bij basis leemstuc, leemfinish en kalkstuc. De contact primer fine van Tierrafino kan bij leemstuc duro, leemstuc listro en de leemverf I-paint en T-paint worden gebruikt. Als de grovere contact primer bij een gladde leemverf wordt toegepast is het op deze manier ook mogelijk om iets meer structuur aan te brengen. Daarnaast heeft Tierafino de hechtleem Tierracol ontwikkeld die hecht op moeilijke ondergronden. Het product is vergelijkbaar met een basisleem met een aantal natuurlijke toevoegingen, maar het voordeel van Tierracol is dat het de contact primer vervangt op gipshoudende ondergronden. De contact primer kan in dit geval dus achterwege blijven.

Voorstrijkmiddel voor leem kopen?

Bent u overtuigd van werking van leem? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw leem, voorstrijkmiddel en gereedschap in de webshop. Wilt u de leem of materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

5
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.