Producten

Autex wapeningsweefsel glasvezel voor leem, kalk- en trasraaplagen

65.00160.60

Clear

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Autex wapeningsweefsel is een gaasvormig glasvezelweefsel dat gebruikt wordt voor een uitstekende hechting van leem, kalk en trasraaplagen. Autex wapeningsweefsel is gemaakt van zuiver E-glas. De weefselkwaliteit is hoog en daardoor is dit product zeer geschikt voor leem-, kalk en trasraaplagen en isolatiesystemen. Verkrijgbaar in twee soorten: fijn en grof en in twee formaten, 25m2 en 50m2. Binnen en buiten toepasbaar.

  Autex wapeningsweefsel glasvezel is van hoogwaardige weefselkwaliteit (wapeningsgaas) voor leem-, kalk en trasraaplagen en isolatiesystemen.

  Verwerking

  Wapeningsweefsel werkt als wapening van gipspleisters en voor het overspannen van gleuven in binnenwanden. Wanneer u aan de slag gaat met (basis) leem is wapeningsweefsel een goede toevoeging ter versteviging en ter isolatie van de wand. Hoe u het wapeningsweefsel aanbrengt? Het wapeningsweefsel moet zodanig in de nog natte mortellaag worden ingebed dat het wapeningsweefsel volledig in de wapeningsmortel is opgenomen. Daarnaast draagt wapeningsweefsel bij aan de isolatie, maar het product mag nergens in direct contact staan met de isolatieplaten. Tot slot is het belangrijk dat het wapeningsweefsel nergens buiten de mortellaag steekt, omdat deze hoogwaardige glasvezel goed vocht in de mortel kan geleiden en dat is niet de bedoeling. Dit product kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

  Beschikbare afmetingen & verbruik

  Bij Eco-bouwmaterialen zijn drie soorten wapeningsweefsel verkrijgbaar, namelijk:

  • Zeer fijn: 1x2mm fijn glasvezelweefsel, 60gr/m2,  geschikt voor bio unikalkgladpleister, op aanvraag te krijgen.
  • Fijn: 4x4mm fijn glasvezelweefsel, 165gr/m2, geschikt voor fijn-leempleister en gevelisolatiesystemen.
  • Grof: 7x7mm stevig glasvezelweefsel grof, 170gr/m2, geschikt voor leem-, kalk- en trasraaplagen.

  Alle soorten Autex wapeningsweefsel van glasvezel zijn verkrijgbaar in twee formaten: 25m2 en 50m2. Dit wapeningsweefsel is daarnaast alikalibestendig en garandeert daardoor goede fysische en chemische eigenschappen.

  Autex wapeningsweefsel kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Additional information

  Weight10 kg