Producten

HAGA Kalkstuc HKU bio-klimaat unikalk 20kg/ 20m2

70.00

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • HAGA HKU bio-klimaat unikalk is een biologische natuur-kalkpleister voor gezond wonen van zeer zuivere Alpenkalk en een hoge alkaliteit (ph-waarde) voorkomt de vorming van schimmel; luchtzuiverende werking. HAGA HKU is een bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.

  HAGA HKU bio-klimaat uniklak is een zuivere kalkhechtpleister op basis van kalkhydraat voor sausklaar en behangklare oppervlaktes en voor lichte reparaties. Natuurkalk van hoge kwaliteit uit de Zwitserse Alpen. Het is een ecologische kalk die ook geschikt is voor monumenten.

  Door intensief onderzoek is het gelukt een Klimaat-kalkpleister te ontwikkelen met vrijwel dezelfde eigenschappen voor een gezond woonklimaat als leem. Klimaatkalk neemt overvloedig vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.

  Kleuren

  De kleur van deze kalkstuc is wit en geeft een spanningsvrije en ademende pleister.

  Verwerking & toepassingen

  Bio-Klimaat kalk kan binnen op minerale ondergronden (metselwerk, beton en Naturetherm binnenisolatiesysteem CALC HK) worden toegepast en in één laag (of meerdere lagen) worden opgebracht. Voor binnenruimten geldt een normale vochtigheidsgraad, zowel voor keukens, kelders en badkamers geschikt. Bio-Klimaat kalk is bijzonder geschikt voor restauratie van historische gebouwen (ook onder monumentenzorg) en toepassingen bij ecologische bouwmethoden en Naturetherm binnenisolatie. Kan van een minerale silicaat Klimaat-muurverf of met een kalk afwerkpleister worden voorzien, maar dient bij voorkeur onbehandeld te blijven voor een optimale bijdrage aan een aangenaam binnenruimte klimaat.

  Geschikte ondergronden:

  • HBG bio-klimaatkalk.
  • HBE bio-hechtkalk.
  • Minerale pleisterlagen.
  • Beton.
  • Cellenbeton.
  • Fermacell.
  • Gipskartonplaten.
  • Voor het uitvlakken van oude stabiele (kunsthars) sierpleisterlagen en oude vastzittende verflagen.

  Zuivere biologische kalkpleisters zijn voor verschillende ondergronden geschikt. Onderstaand een overzicht welke kalkpleister waar het beste geschikt voor is:

  • HBG – bio-klimaatkalk raaplaag voor buiten en binnen op metselwerk, bestaande uit hydraulische kalk en tras, laagdikte 10-20 mm.
  • HBE – bio-klimaat hechtkalk, multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.
  • HBK – bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.
  • HKU – bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.
  • HBT – biotherm-kalk, isolerende en sanerende pleisters voor koude en vochtige ondergronden zoals kelders. Super lichtgewicht, zout bufferend. Laagdiktes 20 tot 100mm.

  HAGA heeft een uitgebreid assortiment, bekijk hier het totale assortiment.

  Beschikbare afmetingen

  • Leverbaar in een 20 kg verpakking; 20 m2.

  Haga HKU bio-klimaat unikalk kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Additional information

  Weight20 kg