Producten

HAGA Kalkstuc HBE – bio-klimaat hechtkalk 25kg/ 2,5m2

59.60

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • HAGA HBE bio-klimaat hechtkalk is een biologische natuur-kalkpleister voor gezond wonen van zeer zuivere Alpenkalk en een hoge alkaliteit (ph-waarde) voorkomt de vorming van schimmel en geeft een luchtzuiverende werking. HAGA HBE is een bio-klimaat hechtkalk is een multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.

  HAGA HBE bio-klimaat hechtkalk zuivere kalkhechtpleister op basis van kalkhydraat voor natuurkalk van hoge kwaliteit uit de Zwitserse Alpen.

  Bio-Klimaat kalk is uitgevoerd met unieke klimaat-controle voor uitmuntende eigenschappen voor een aangenaam binnenklimaat en een warmtegevoel vergelijkbaar aan dat van hout. De speciale poriënstructuur zorgt voor een uitstekende sturing van de luchtvochtigheidsgraad van een ruimte. Zeer dampdiffusie-open voor een uitermate aangenaam woon- en leefklimaat. Bouwbiologisch aanbevolen.

  Door intensief onderzoek is het gelukt een Klimaat-kalkpleister te ontwikkelen met vrijwel dezelfde eigenschappen voor een gezond woonklimaat als leem. Klimaatkalk neemt overvloedig vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.

  Kleuren

  Dit product is verkrijgbaar in de kleur natuurwit.

  Verwerking

  Bio-Klimaat kalk kan binnen op minerale ondergronden (metselwerk, beton en Naturetherm binnenisolatiesysteem CALC HK) worden toegepast en in één laag (of meerdere lagen) worden opgebracht. Voor binnenruimten geldt een normale vochtigheidsgraad, zowel voor keukens, kelders en badkamers geschikt. Bio-Klimaat kalk is bijzonder geschikt voor restauratie van historische gebouwen (ook onder monumentenzorg) en toepassingen bij zgn. ecologische bouwmethoden en Naturetherm binnenisolatie. Kan van een minerale silicaat Klimaat-muurverf of met een kalk afwerkpleister worden voorzien, maar dient bij voorkeur onbehandeld te blijven voor een optimale bijdrage aan een aangenaam binnenruimte klimaat.

  Geschikte ondergronden:

  • Raaplagen op metselwerk.
  • Uitvlakken van oude stabiele pleisterlagen.
  • Hechtbrug op beton voor kalkfinish.
  • Op leemstenen.
  • Kurk-isolatie.
  • Rietmatten.
  • Heraklith.
  • Naturetherm en Diffutherm isolatiesystemen.
  • Ook voor reparaties geschikt.

  Zuivere biologische kalkpleisters zijn voor verschillende ondergronden geschikt. Onderstaand een overzicht welke kalkpleister waar het beste geschikt voor is:

  • HBG – bio-klimaatkalk raaplaag voor buiten en binnen op metselwerk, bestaande uit hydraulische kalk en tras, laagdikte 10-20 mm.
  • HBE – bio-klimaat hechtkalk, multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.
  • HBK – bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.
  • HKU – bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.
  • HBT – biotherm-kalk, isolerende en sanerende pleisters voor koude en vochtige ondergronden zoals kelders. Super lichtgewicht, zout bufferend. Laagdiktes 20 tot 100mm.

  Beschikbare afmetingen

  Laagdikte van 5-15mm; binnen en buiten toepasbaar. Bij een laagdikte van 10mm kan men gemiddeld 2.5m2 per 25kg stucen.

  HAGA HBE bio-klimaat hechtkalk kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 25 kg