Producten

HAGA Kalkstuc HBK bio-kalk gladpleister 18kg/ 8,3m2

44.95

Beschikbaar: Leverbaar

HAGA HBK bio-kalk is een biologische natuur-kalkpleisters voor gezond wonen van zeer zuivere Alpenkalk en een hoge alkaliteit (ph-waarde) voorkomt de vorming van schimmel en heeft een luchtzuiverende werking. HAGA HBK is bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.

HAGA HBK bio-kalk gladpleister is een zuivere kalkpleister op basis van hydraulische kalk. Natuurkalk van hoge kwaliteit uit de Zwitserse Alpen.

Bio-Klimaat kalk is uitgevoerd met unieke klimaat-controle voor uitmuntende eigenschappen voor een aangenaam binnenklimaat en een warmtegevoel vergelijkbaar aan dat van hout. De speciale poriënstructuur zorgt voor een uitstekende sturing van de luchtvochtigheidsgraad van een ruimte. Zeer dampdiffusie-open voor een uitermate aangenaam woon- en leefklimaat. Bouwbiologisch aanbevolen.

Door intensief onderzoek is het gelukt een Klimaat-kalkpleister te ontwikkelen met vrijwel dezelfde eigenschappen voor een gezond woonklimaat als leem. Klimaatkalk neemt overvloedig vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.

Kleuren

De kleur van dit product is wit en geeft een spanningsvrije en ademende pleister.

Verwerking & toepassingen

Bio-Klimaat kalk kan binnen op minerale ondergronden (metselwerk, beton en Naturetherm binnenisolatiesysteem CALC HK) worden toegepast en in één laag (of meerdere lagen) worden opgebracht. Kan van een minerale silicaat Klimaat-muurverf of met een kalk afwerkpleister worden voorzien, maar dient bij voorkeur onbehandeld te blijven voor een optimale bijdrage aan een aangenaam binnenruimte klimaat.

Geschikte ondergronden:

 • HBG bio-klimaatkalk.
 • HBE bio-hechtkalk.
 • Minerale pleisterlagen.
 • Ruwe beton.
 • Fermacell.
 • Gipskartonplaten.
 • Voor gladde beton: altijd HBE bio-klimaat hechtkalk nemen.

Zuivere biologische kalkpleisters zijn voor verschillende ondergronden geschikt. Onderstaand een overzicht welke kalkpleister waar het beste geschikt voor is.

 • HBG – bio-klimaatkalk raaplaag voor buiten en binnen op metselwerk, bestaande uit hydraulische kalk en tras, laagdikte 10-20 mm.
 • HBE – bio-klimaat hechtkalk, multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.
 • HBK – bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.
 • HKU – bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.
 • HBT – biotherm-kalk, isolerende en sanerende pleisters voor koude en vochtige ondergronden zoals kelders. Super lichtgewicht, zout bufferend. Laagdiktes 20 tot 100mm.

HAGA heeft een uitgebreid assortiment, bekijk hier het totale assortiment.

Beschikbare afmetingen

 • Verkrijgbaar in een 18kg verpakking.
 • Bij een laagdikte van 5mm; binnen toepasbaar.
 • Bij een laagdikte van 2mm kan men gemiddeld 8,3m2 per 18kg stucen.

HAGA HBK bio-kalk kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Additional information

Weight 20 kg
1
0