Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Vloerisolatie

Gutex Multiplex-Top

Oorspronkelijke prijs was: €20.59 – €911.25.Huidige prijs is: €20.59 – €880.69.
Actie!

Métisse PM katoen isolatie 25kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €568.84 – €621.82.Huidige prijs is: €520.75 – €559.64.
Actie!

Métisse PRT katoen isolatie 20kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €481.52 – €557.21.Huidige prijs is: €433.37 – €501.50.
Actie!

Cemwood CW 2000, egalisatie korrels

Oorspronkelijke prijs was: €32.00.Huidige prijs is: €27.20.
Akoestische isolatie

Cemwood CW 1000, egalisatie korrels

Oorspronkelijke prijs was: €30.00.Huidige prijs is: €25.50.
Akoestische isolatie

Métisse PMA katoen isolatie 45kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €1,119.87 – €1,156.25.Huidige prijs is: €1,007.00 – €1,040.63.
Actie!

Ons vloerisolatie assortiment bestaat uit 100% natuurlijke, duurzame en ecologische isolatiematerialen. Natuurlijk isolatiemateriaal heeft veel voordelen, zoals het feit dat het damp-open, vochtregulerend, thermisch isolerend en in veel gevallen ook geluidsisolerend is. Met natuurlijke damp-open isolatiematerialen slaat u direct twee vliegen in één klap: uw vloer wordt duurzamer én energiezuiniger.

Ons isolatiemateriaal is een goed alternatief voor producten zoals steenwol, glaswol en pur. U bespaart in de winter op uw stookkosten en in de zomer heeft u extra koeling. Bekijk ons assortiment aan isolatiemateriaal geschikt voor vloerisolatie.

Vloerisolatie: een goed geïsoleerde woning

Een huis dat goed geïsoleerd is, ervaart minder warmteverlies via de vloer, het dak en de spouwmuren. Doorgaans is spouwmuurisolatie de vorm van isolatie die het meest voorkomt, maar is vloerisolatie een vorm van isolatie die zeker niet mag ontbreken in uw woning. Door middel van vloerisolatie bespaart u flink op uw energiekosten, maar ook het wooncomfort gaat vooruit. Tijdens de winter is het namelijk heerlijk warm onder uw voeten en tijdens de zomer houdt vloerisolatie uw woning koel.

Vloerisolatie wordt in de kruipruimte onder de vloer aangebracht, omdat dit in de meeste gevallen de koudste en vochtigste plek in uw woning is. Het kan zelfs voorkomen dat de kruipruimte nat is door een hoog grondwaterpeil of lekkages. Wanneer uw vloer over een goede isolatielaag beschikt, is dit geen enkel probleem.

De voordelen van vloerisolatie

Wij hebben de vier belangrijkste voordelen van vloerisolatie opgesteld:

  • Bespaar op uw energiekosten: met goede woningisolatie kunt u veel besparen op een kostenpost die in de afgelopen jaren omhoog is geschoten. Het investeren in vloerisolatie is iets wat u eenvoudig terugverdient en dat alleen door het grondig isoleren van uw woning.
  • Meer wooncomfort: uw woonkamer, keuken en misschien zelfs thuiskantoor zijn de ruimtes waar u zich dagelijks in bevindt. Vloerisolatie zorgt ervoor dat u veel meer comfort ervaart tijdens de winter en zomer. Gedurende de koude maanden gaat de temperatuur van uw geïsoleerde vloer namelijk omhoog en tijdens de zomer koelt het uw vloer flink af.
  • Goed voor het milieu: de toepassing van vloerisolatie leidt tot minder gasverbruik. Daarnaast draagt u ook op een andere manier een steentje bij aan een beter milieu: het isolatiemateriaal van Eco-bouwmaterialen wordt enkel gemaakt van herwinbare grondstoffen.
  • Verbeterde gezondheid: veel vocht in uw kruipruimte kan resulteren in een toename van schimmels en huisstofmijt. Wanneer uw woning niet goed is geïsoleerd, ontstaan er vochtproblemen op uw muren en rondom uw ramen. Dit is te voorkomen door uw vloer te isoleren met duurzaam plaatmateriaal.

Hoe hoog moet mijn kruipruimte zijn?

Vloerisolatie wordt aan de onderkant van uw begane grond vloer en aan de bovenkant van uw kruipruimte toegepast. Hierbij moet u over genoeg ruimte in uw kruipruimte beschikken om het isolatiemateriaal te bevestigen. Wel is het goed om te weten dat het per vloer afhankelijk is van hoeveel ruimte u nodig hebt. Bij een houten vloer gaan we uit van 35 centimeter en bij een betonnen vloer is dit 50 centimeter.

Zit u te overwegen om vloerisolatie toe te passen in uw woning? Maak dan de keuze voor het soort isolatiemateriaal dat het meest geschikt is voor uw type vloer en de hoogte van uw kruipruimte. Neem contact op met het deskundige team van Eco-bouwmaterialen. Wij helpen u graag verder.

Soorten duurzame isolatiemateriaal voor vloeren

Er zijn verschillende manieren om met duurzame isolatiematerialen een prettig woonklimaat te creëren waarbij een hoge isolatiewaarde gegarandeerd is. Tijdens het isoleren van uw vloer maakt u gebruik van vloerplaten. Het grote voordeel van vloerplaten is dat deze eenvoudig te demonteren zijn, in het geval dat ooit nodig is.

Métisse katoenisolatie

Métisse katoenisolatie is een milieuvriendelijke manier om thermisch te isoleren. Ook is het zeer geschikt voor geluidsisolatie. Het fijne aan métisse is dat dit 100% natuurlijk is, omdat het wordt gemaakt van oude kleding. Dit van nature vochtregulerende isolatiemateriaal heeft een hoog warmteopslagcapaciteit en heeft dezelfde isolatiewaarde als steenwol en glaswol.

Houtvezelisolatie

Isoleren met houtvezel is een circulaire en goed verwerkbare vorm van celluloseisolatie om uw woning te voorzien van vloerisolatie. De houtvezels komen van houtzagerijen af, waar de vezels geen toegevoegde waarde meer bieden. Vervolgens worden deze houtvezels samengeperst tot isolatieblokken met een hoge dichtheid.

Hennepisolatie

Ook hennepisolatie is puur natuur. Dit materiaal heeft een uitstekend vochtregulerende werking, waar u bij vochtopname nog steeds van dezelfde voordelen geniet. De hennepvezels afkomstig van de hennepplant worden gebruikt voor de productie van hennepwol. Doordat de hennepplant makkelijk te verbouwen is, is hennep een ideale methode om uw woning van vloerisolatie te voorzien.

Bestel direct uw vloerisolatie in onze webshop

Bent u overtuigd van de werking van de duurzame en kostenbesparende isolatie van Eco-bouwmaterialen en wilt u vloerisolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij het Gelderlandse Zutphen.

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per e-mail op info@eco-bouwmaterialen.nl. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Wat is de beste vloerisolatie?

De beste vloerisolatie heeft een isolatiewaarde die zo hoog mogelijk is. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende uitstekende soorten vloerplaten , waar u kunt denken aan métisse katoenisolatie, hennepisolatie en houtvezelisolatie.

Wat kost 50 m² vloerisolatie?

De prijs voor 50 m² vloerisolatie is sterk afhankelijk van het type plaatmateriaal dat u gebruikt om uw vloer te isoleren. Wij raden het aan om contact op te nemen met ons team, zodat wij u vrijblijvend van passend advies en een prijsindicatie kunnen voorzien.

Wat is de beste isolatie voor een kruipruimte?

De eenvoudigste manier om een vloer te isoleren, is door dit vanuit de kruipruimte te doen. U brengt isolatiemateriaal aan tegen de onderkant van de vloer en maakt tijdens dit proces gebruik van ademende isolatieplaten die bestaan uit houtvezels, hennep of katoen. Naast dat dit u stookkosten bespaart, werkt vloerisolatie ook geluidsisolerend.

Hoeveel graden scheelt vloerisolatie?

Wanneer u ervoor kiest om uw vloeren aan de onderkant te isoleren, merkt u al gauw een verschil tot wel 4°C. Hierbij gaan de stookkosten met minstens 15% omlaag en voelt u veel minder kou. Daarom is de keuze voor duurzame vloerisolatie zeer rendabel en gebruikt u aanzienlijk minder gas voor uw verwarming om uw woning behaaglijk warm te houden.

25
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.