Producten

Doscha schapenwol isolatie WF 4mm voor ondervloeren/ 60m2 per rol

325.00

Beschikbaar: Leverbaar

Product is op het moment niet leverbaar.

Schapenwol van Doscha is sterk, duurzaam, brandvertragend, damp-open en kan meer dan 35% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder de isolerende prestaties aan te tasten. De schapenwol van Doscha heeft een van de hoogste isolerende waarde ten opzichte van andere (natuurlijke) isolatiematerialen. De 4mm dikke  schapenwolisolatie is heel flexibel en zeer geschikt om te gebruiken voor ondervloeren zowel hout als laminaat, geotextiel, vulling van kieren bij bv logbouw, maar ook tal van andere toepassingen zoals isolatie in campers maar ook tenten (yurts).

Heeft u interesse in dit product en wilt u het graag in het echt zien, maak dan een afspraak en/of bezoek dan onze showroom in Toldijk nabij Zutphen (Gelderland). U kunt ons bereiken via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Schapenwol van Doscha is sterk, duurzaam, brandvertragend, damp-open en kan 35% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder de isolerende prestaties aan te tasten. Hoe sterk schapenwol is wordt duidelijk doordat een wol vezel sterker is dan staal van dezelfde dikte. De wol isolatie van Doscha bevat meer dan 93% zuivere scheerwol en heeft het zeldzame vermogen om schadelijke gassen te absorberen, waardoor de kwaliteit van het binnenklimaat verbetert.

Schapenwolisolatie is een zeer efficiënte vochtregelaar, wat het risico van vocht en schimmel streng vermindert. Dit volledig natuurlijk product mag zonder bescherming verwerkt worden. Deze isolatie van duurzame vezels kan de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren en ook de structuur van het gebouw laten ademen. Met schapenwol isoleren vermindert aanzienlijk het warmteverlies, drukt de energiekosten, verbetert het binnenklimaat en geeft comfort. De wol vezels zijn erg duurzaam en hebben een grote weerstand met een levensduur gelijk aan dat van een gebouw. Schapenwol beschikt over het unieke vermogen om de VOS*, die door de meeste synthetische bouwmaterialen uitgestoten worden, te absorberen.

Schapenwolisolatie van 4mm dik is heel flexibel en zeer geschikt om te gebruiken bij onder andere:
– Ondervloeren van hout en laminaat.
– Geotextiel.
– Vulling kieren bij bv logbouw.
– Tal van andere toepassingen zoals isolatie in campers maar ook tenten (yurts)

Afmeting:
– Dikte 4mm, 60m2 op een rol, 2 meter breed en 30 meter lengte.

Geluidsisolatie
Schapenwolisolatie van Doscha geeft een uitstekende akoestische isolatie met een geluidsabsorptiegraad van ongeveer 90%.

Geen damp-rem nodig
Met schapenwolisolatie van Doscha kunt u veilig en zonder dampremmers isoleren. Schapenwol isolatie is ideaal geschikt voor dampdoorlatend bouwen en heeft dus uitstekende vochtregulerende en warmte accumulerende eigenschappen.

Schapenwol goed voor het milieu
– Op het einde van zijn levenscyclus kan schapenwolisolatie gewoon gecomposteerd worden.
– De isolatie behoudt haar eigenschappen tijdens de levensduur van een gebouw, dit betekent een besparing in kosten voor eventuele vervanging of bijvulling.

Gezond binnenklimaat met schapenwol isolatie
Schapenwol isolatie draagt bij aan een gezond leefklimaat en scoort uitermate goed op onderstaande punten:
– Thermische isolatie.
– Akoestische isolatie.
– Vochtregulatie.
– Warmte accumulatie.
– Brandveilig.
– Antistatisch.
– Adiabatisch koelen (latente- warmteaccumulatie).
– Binding ongewenste gassen.
– En meer zoals ongevaarlijke vezels voor onze gezondheid, duurzaamheid in tijd, behoudt van alle oorspronkelijke eigenschappen et cetera.

Schapenwol isolatie is brandveilig
Wol kan worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal bij brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600 graden Celcius. Wol vormt geen, meestal nog brandende, druppels die vervolgens voor branduitbreiding kunnen zorgen. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte van 16%, een hoog vochtgehalte van 14 – 18 %, de ontbrandingstemperatuur van 600graden Celcius, de lage verbrandingswarmte van 20,5 kJ/g alsmede de hoge grenswaarde in de zuurstofindex van 25,2 (LOI- waarde = Limiting Oxygen Index, gemeten in een volledig droge toestand). Doschawol ingedeeld in de brandveiligheidklasse DIN 4102 – B2, zonder gebruikmaking van brandvertragers als bijvoorbeeld boorzuur, borax of ammoniumverbindingen.

Klik hier voor meer informatie over de technische eigenschappen van Doscha schapenwol isolatie.
Klik hier voor de brochure over Doscha schapenwol isolatie.

Heeft u interesse in dit product, wilt u het graag in het echt zien of wilt u graag advies over natuurlijke isolatie maak dan een afspraak en/of bezoek onze showroom in Toldijk nabij Zutphen (Gelderland). U kunt ons bereiken via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

* VOS: vluchtige organische stoffen

Additional information

Weight60 kg
1
0