Producten

Isohemp isolatie hennepblok 7,5cm/ 16,2m2 per pallet

493.72

Beschikbaar: Leverbaar

Het hennepblok van 7,5cm is ideaal voor de renovatie van uw interieur. Het laat u genieten van alle eigenschappen van het materiaal terwijl een maximale ruimte wordt behouden voor de bewoners. Het is in het bijzonder geschikt voor het isoleren van kleine kamers, oude muren van baksteen/steen of vochtige muren. Het hennepblok is een mengsel van hennep, kalk en water zonder verdere toevoegingen. Afmeting hennepblok: 30X60X7,5 cm.

De levertijd van dit artikel bedraagt 3 to 5 werkdagen en valt buiten de actie gratis verzending vanaf EUR 1.500,- Bij de verzending van Isohemp producten worden altijd verzendkosten berekend en deze producten dienen in een aparte order te worden besteld.

Het IsoHemp hennepblok isoleert alle soorten gebouwen, zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Als isolatiesteen kan het gebruikt worden om elke structuur te bekleden, aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het voldoet perfect aan de huidige normen zodat u probleemloos de zeer lage en passieve energienormen haalt. Het is met name geschikt voor o.a. nieuwbouw, houtskeletbouw, constructies met dragend metselwerk, interieur metselwerk, binnenisolatie, geluidsisolatie, buitenisolatie.

Het hennepblok van 7,5cm is met name geschikt voor binnenisolatie.

– Afmetingen van een pallet: 120 x 100 x 145.
– Aantal blokken per pallet: 84.
– Aantal m² per pallet: 15,2.
– Aantal blokken per m2: 5,5.
– Gewicht: < 7kg.
– Opslag: 3 maanden buiten.
– Bewaring: 2 jaar indien bedekt.
– Geluidsreductie * Rw: 37 dB (norm: ISO 10140-2).
– Geluidsabsorptiecoëfficiënt α: 0,85 (norm:EN ISO 354: 2003).
– Druksterkte: 300 kPa (norm: EN772-1)

Eigenschappen:
– Een gecertificeerd product dat u helpt om de lage en passieve energienormen te halen.
– 100% natuurlijke en lokale grondstoffen en een zeer energie-efficiënt productieproces.
– De garantie van de duurzaamheid van de isolatie en de prestaties in de tijd.
– Een aanzienlijke vermindering van de energie-uitgaven.
– Een brandwerende isolatie die niet ontvlambaar is.
– Een gunstige invloed op het milieu dankzij een positieve ecologische voetafdruk en een product dat biologisch afbreekbaar is aan het einde van zijn levenscyclus.

Be- en afwerking hennepblokken:
Een hennepblok is te knippen met een universele elektrische zaag type “alligator” of een grote getande handzaag. Het is aan te raden een dunne voeg van 3mm tussen de blokken aan te brengen. Wacht ten minste vijf dagen met het bepleisteren van de blokken.
Binnen:
– Natuurlijke gips.
– Kalk.
– Leem.
Buiten:
– Bakstenen.
– Gevelbekleding (alle soorten).
– Minerale pleisters.

Voordelen:
Het economisch voordeel is een snelle en eenvoudige implementatie. Een ander voordeel is nog steeds in de besparingen die u in het energieniveau van uw huis zult doen.

Thermische regeling

Of het nu zomer of winter is, we hebben graag een constante en aangename temperatuur in onze woning. Het hennepblok pakt deze behoefte aan door de temperatuur van het gebouw natuurlijk te regelen met zijn vermogen om geaccumuleerde warmte gelijkmatig weer af te geven. Dit materiaal met hoge inertie beschermt tegen: De koude in de winter door de warmte langer in het huis te houden. De warmte in de zomer, door oververhitting van de woning te voorkomen. Het hennepblok houdt zo de binnentemperatuur constant door de invloed van warmteschommelingen tussen dag en nacht aanzienlijk te verminderen.

Akoestische isolatie
Lawaai is alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Om dit te verhinderen, biedt het hennepblok een echte oplossing door zijn hoge geluidsisolatie. Het dempt de meeste akoestische golven en beschermt u zo tegen geluidsoverlast.

Regeling vochtbalans
Luchtvochtigheid, van nature aanwezig in een woning, kan negatieve effecten hebben op de inwoner en zijn gezondheid als het niet goed geregeld wordt: muffe geuren, ontwikkeling van schimmel, enz. Het hennepblok laat ook toe om de luchtvochtigheid continu te regelen dankzij een ademende muur die de waterdamp doorlaat. Op die manier is het binnenklimaat gezond en aangenaam tijdens alle seizoenen.

Klik hier voor de montagegids van Isohemp kalkhennep blokken.
Klik hier voor meer informatie over Isohemp hennepblokken.
Klik hier voor meer technische informatie over Isohemp hennepblokken.
Klik hier voor meer technische informatie over Isohemp hennepblokken en vloerisolatie
Klik hier voor meer informatie over het gebruik van gereedschappen bij Isohemp hennepblokken.
Klik hier voor tips voor het plaatsen van de producten van IsoHemp.
Klik hier voor meer informatie over houtskeletbouw met hennepblokken.
Klik hier voor referentieprojecten waarbij gewerkt is met hennepblokken.

 

Additional information

Weight 1600 kg
12