Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Houtvezelisolatie

Gutex Multiplex-Top

20.59880.69
Actie!

Gutex Multitherm, pallet

655.43743.40
Actie!

Gutex Thermoroom, pallet

461.16491.90
Actie!

Gutex Thermowall-gf, pallet

1,625.00
Actie!

Gutex Thermoinstal

14.201,133.16
Actie!

Gutex Thermoflex

41.16508.93
Dakisolatie

Gutex Multiplex-Top, plaat

20.5927.95
Dakisolatie

Gutex Ultratherm, pallet

848.00916.00
Dakisolatie

Gutex Thermosafe-wd, pallet

1,056.001,128.00
Akoestische isolatie

Gutex Multitherm, per plaat

17.5073.82
Akoestische isolatie

Houtvezel isolatie van Eco Bouwmaterialen

Bent u op zoek naar houtvezel isolatie van bekende merken als Bestwood, Naturetherm of Gutex? Dan bent u op de juiste plek beland: de webshop van Eco-bouwmaterialen.nl. Wij zijn gespecialiseerd in natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal. Met houtvezel isolatie maakt u uw woning of kantoor energiezuiniger. Bekijk de verschillende soorten houtvezelisolatie uit de webshop en plaats een bestelling. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden.

Houtvezel isolatie voor uitstekend leefcomfort

Wanneer u ervoor kiest om te werken met houtvezel isolatie van bijvoorbeeld Gutex, kiest u ervoor om te werken met een product dat hoogwaardig, multifunctioneel en milieuvriendelijk is. Deze vorm van isolatie is een vorm van cellulose-isolatie, en ligt in dezelfde lijn als papierisolatie of papiervlokkenisolatie. Doordat de luchtkamers in de glasvezel én de cellulose warmte vasthouden, zorgen ze voor een thermische-isolatie. Bovendien zorgt de ademende structuur van de houtvezel ervoor dat de houtvezelisolatie zeer geschikt is voor het regelen van de luchtvochtigheid van de binnenlucht.

Maar ook voor de regeling van de luchtvochtigheid in de buitenlucht, is deze vorm van isolatie zeer geschikt. Ondanks het feit dat houtvezel isolatie niet de goedkoopste vorm van isolatie is, is het wel milieuvriendelijk, circulair en hoogwaardig en draagt bij aan een goed milieu. Bovendien zijn de platen goed voor de gezondheid, duurzaam en volledig recyclebaar.

Geschikt voor verschillende toepassingen

Houtvezelisolatie is geschikt voor binnen als buiten. Net als voor het isoleren van daken, vloeren, spouw, wanden, bepleisterde buitengevels en aan de binnenzijde isoleren van de buitenmuur. Ook is houtvezelisolatie zeer bruikbaar voor nieuwbouw en houtskeletbouw. Houtvezel kan bijna voor iedere soort isolatie worden gebruik en zorgt niet alleen voor een betere warmte isolatie, maar werkt daarnaast ook geluidsisolerend. Kortweg betekent dit dat geluidsoverlast van buiten en binnen ook voor een groot gedeelte tegengehouden wordt wanneer u besluit te isoleren met houtvezel platen.

De voordelen van duurzaam isolatiemateriaal

Zoals gezegd is houtvezel isolatie een voorbeeld van duurzaam isolatiemateriaal. De kenmerken van duurzame isolatiematerialen zoals houtvezel zijn als volgt: dergelijke materialen waarborgen een diffusie-open, duurzame en kwalitatieve isolatie en garanderen een uitstekend leefcomfort. De voordelen van natuurlijke isolatie zetten we voor u op een rij:

1. Hoge isolatiewaarde: winterwarm

Voor een 100% natuurlijk materiaal heeft houtvezel een zeer hoge isolatiewaarde, ook wel de Rd-waarde genoemd. Het doet weliswaar nét onder voor glas- en steenwol, maar die materialen hebben bovenstaande voordelen weer niet. De exacte isolatiewaarde van een houtvezelplaat hangt af van de dikte en de massa van de plaat. Hoe dikker en zwaarder de plaat, hoe hoger de Rd-waarde en hoe sterker de voordelen.

2. Uitstekende faseverschuiving: zomerkoel

Ook heeft dit type natuurlijke isolatie uitstekende faseverschuiving. Faseverschuiving staat voor het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan in plaats van door te laten – als een spons als het ware. Hierdoor blijft het zelfs op de warmste zomerdagen lekker koel in huis.

3. Houtvezelisolatie: vochtregulerend & damp-open

Veel houtvezel platen hebben een ‘open structuur’, waardoor ze gemakkelijk vocht opslaan en afstoten en damp-open zijn. Sommige zijn zelfs voorzien van een dun laagje was, waardoor het materiaal nog beter bestand is tegen de elementen.

4. Werkt geluidsisolerend

Geluidoverlast wordt doorgaans veroorzaakt door de “drie B’s”: bouwen, brommers en buren. Dankzij de uitstekende geluidswerende kwaliteiten van houtvezel merkt u direct verschil – of u hier nu last van had of niet.

5. Vuurbestendig

Veel mensen maken zich onterecht zorgen over brandveiligheid van houtvezelisolatie. Volledig onterecht, aangezien deze natuurlijke isolatie vuurbestendiger is dan bijvoorbeeld PIR & XPS-platen. Dat gezegd hebbende: er zijn materialen die vuurbestendiger zijn. Hiervoor is echter impregnatie nodig, iets wat ten koste gaat van de milieuvriendelijkheid.

6. Milieuvriendelijk

Natuurlijk is glasvezelisolatie een stuk milieuvriendelijker dan andere isolatiematerialen. Dit is te danken aan het feit dat hert materiaal volledig natuurlijk is.

Ontdek ons assortiment aan houtvezelisolatie

Bij Eco Bouwmaterialen heeft u een ruime keuze aan natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal van houtvezel. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit isolatieplaten en andere benodigdheden van merken zoals Gutex, Agepan, Sonoplaat en Claytec. Daarnaast bent u bij ons ook aan het juiste adres voor benodigdheden zoals montagelijm, kleef- en pleistermotel, kozijn- en sokkelclipprofielen, kunststofrondels, houtschroeven vensterbankkleefband, raffstorekaksten (inclusief clips), diverse profielen, wapeningsnetten en meer.

Naast bovenstaande keuzes kunt u ook kiezen uit andere isolatiematerialen, onder andere voor geluidsisolatie. Denk hierbij aan hennep, vlas, schapenwol en katoen.

Bestel direct uw houtvezelisolatie platen in onze webshop

Bent u overtuigd van werking van de duurzame en natuurlijke isolatie van Eco Bouwmaterialen en wilt u houtvezelisolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco Bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (onder de rook van Zutphen).

U kunt met uw vragen over isoleren met houtvezel platen bij de deskundigen van Eco Bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

35
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.