Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Tigchelkachels

Tigchelkachels

De Tigchelkachel heeft een unieke stookkamer met efficiënte na verbranding. Door zijn massa van chamotte composiet blijft deze kachel na een stookbeurt ook nog eens lang zijn warmte afgeven, de zgn. stralingswarmte. Gevuld met hout laat u de Tigchelkachel 1 á 1,5 uur branden. Daarna beschikt u over een aangename en aanraakbaar accumulerende houtkachel die uw ruimte nog lange tijd verwarmd. Tigchelkachel van vuurvast Chamottebeton is een complete kachel. Het gehele pakket vraagt een opbouwtijd van slechts enkele uren. De Tigchelkachel is daarna stookklaar!

Tigchelkachel of Finoven zelf bouwen?

Het zelf bouwen van een Tigchelkachel of finoven is voor de gevorderde doe-het-zelver geen probleem. Alle Tigchelkachels worden door ons als compleet droogstapelbaar pakket geleverd, inclusief deuren, asla en eventuele optie’s, uitgebreide bouwtekeningen en de stookhandleiding. Na een korte opbouwtijd van slechts enkele uren, vergemakkelijkt doordat alle componenten genummerd zijn, is hiermee uw eigen Tigchelkachel direct stookklaar. De finoven wordt geleverd als zelfbouwpakket, waarbij u zelf de afmeting en deurtypes kunt aangeven. De opbouwtijd van een Finoven ligt ongeveer tussen de 70 en 120 uur. Bij het zelfbouwpakket ontvangt u een uitgebreide bouwtekening met handleiding.

Om u goed voorbereid van start te laten gaan, bieden wij u de mogelijkheid aan om gratis deel te nemen aan onze workshop leemkachel bouwen.

Prijzen van een Finoven of Tigchelkachel?

Een Finoven of Tigchelkachel is een lange termijn investering. De kachels zijn duurder dan bijvoorbeeld een openhaard of ijzeren houtkachel, maar worden op termijn terugverdiend door de besparing op de energiekosten. De prijs van een Finoven of een Tigchelkachel is terug te vinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Onderstaand een opsomming van de voordelen van een Tigchelkachel en Finoven:

  • De kachels hebben minder dan de helft van het hout nodig;
  • Geven langdurige warmte af, tot wel 24u;
  • Vragen minder omkijken en onderhoud;
  • Veel comfort en weinig overlast;
  • Gratis koeling in de zomer;

Houtkachels bekijken in onze showroom

Een accumulerende houtkachel in uw huis of kantoor is een sfeervolle eyecatcher. De kachels zijn verkrijgbaar in de kleur of vorm van uw keuze. Wilt u deze kachels graag in het echt bekijken, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

4
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.