Producten

Tigchelkachel 10

Tigchelkachel 10 van vuurvast Chamottebeton is een complete kachel. Het gehele pakket vraagt een opbouwtijd van slechts enkele uren. De Tigchelkachel is daarna stookklaar. De Tigchelkachel heeft een unieke stookkamer met efficiënte na verbranding. Door zijn massa van chamotte composiet blijft deze kachel na een stookbeurt ook nog eens lang zijn warmte afgeven. Gevuld met hout laat u de Tigchelkachel 1 á 1,5 uur branden. Daarna beschikt u over een aangename en aanraakbaar accumulerende houtkachel die uw ruimte nog lange tijd verwarmd.

Dit artikel heeft op dit moment een levertijd van 9 maanden.

Een vuurbetonnen Tigchelkachel wordt als compleet stapelbaar pakket geleverd, inclusief deuren, asla, eventuele opties, bouwtekeningen en de handleiding. De levertijd bedraagt ongeveer twee maanden. Het gehele pakket vraagt een opbouwtijd van slechts enkele uren.

De Tigchelkachel werkt als een accu; de houtwarmte eerst opslaan en daarna zacht gedoseerd en langdurig uitstralen. Het enige wat u hoeft te doen is 1 keer per dag (in de winter 2 keer) de kachel kort te laten branden, door hem een kleine hoeveelheid hout te geven.

Naast het genieten van een fraai brandend houtvuur, kunt u met deze kachel ook nog koken, bakken en braden in een apart verkrijgbare gietijzeren oven. De kachels gaan heel goed samen met vloer en/of wandverwarming, deze wisselen warmte uit. De Tigchelkachel is ook leverbaar met een warm water optie (warmtewisselaar). Hiermee kunt u vloerverwarming, wandverwarming en tapwater voorzien van warm water.

Tigchelkachel 10

De Tigchelkachel 10, onze grootste kachel. Leverbaar in alle Tigchelkachelkleuren en 4 deur uitvoeringen plus eventueel een verdiepte stookkamer en verhoogde deur. Hierdoor is vulling met langere stukken hout mogelijk in deze grotere stookkamer. Afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte is dit een uitstekende keuze voor het aangenaam verwarmen van een grote/ruime kamer of atelierruimte. Ook deze kachel is goed te combineren met LEW-woningen.

Modellen & opties

De Tigchelkachel is beschikbaar in model D en DS. Het verschil tussen deze twee modellen zit in de afwerking van de boven- en onderkant. Bij de kachel in model DS loopt dit gelijk met de gehele kachel en bij model D steekt de boven- en onderkant iets uit.

Als optie kan er gekozen worden voor een gietijzeren bakoven en/of een verwarmde Tigchelbank.

Afmeting en gewicht

Naast de Tigchelkachel 10, zijn er meerdere types verkrijgbaar namelijk de  4, 6 en 8.

  • 4: De hoogte bedraagt 115cm, de mantelbreedte 65 x 65 cm (DS) of 70 x 70cm (D) en deze kachel weegt ongeveer 600 kg.
  • 6: De hoogte bedraagt 150cm, de mantelbreedte is 65 x 65cm (DS) of 70 x 70cm (D) en deze kachel weegt ongeveer 800 kg.
  • 8: De hoogte bedraagt 185cm, de mantelbreedte is 65 x 65cm (DS) of 70 x 70cm (D) en deze kachel weegt ongeveer 1000 kg.
  • 10: De hoogte bedraagt 220cm, de mantelbreedte is 65 x 65cm (DS) of 70 x 70cm (D) en deze kachel weegt ongeveer 1200 kg.

Kleuren & stookdeuren

De Tigchelkachel is – naast de basiskleur Muisgrijs – leverbaar in andere fraaie kleuren naar keuze, zie kleurenkaart.
De kachel is leverbaar met diverse soorten stookdeuren in gietijzerstaal en RVS en opslagcapaciteiten (4, 6, 8 en 10).

Voordelen

  • Gelijkmatige warmte straling, geen oververhitting.
  • Gering houtverbruik.
  • Groot stookgemak.
  • Energiezuinig.

Meer informatie over de Tigchelkachel kunt u vinden op onze website ecobouwen.nl

Tigchelkachel kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Additional information

Weight 1200 kg