Houtkachels

Tigchelkachel 10

9,550.00
Ecologisch bouwen

Tigchelkachel 8

8,450.00
Ecologisch bouwen

Tigchelkachel 6

7,350.00
Ecologisch bouwen

HOUTKACHELS

De houtkachels van Eco-bouwmaterialen zijn natuurlijke, accumulerende en energiebesparende warmtebronnen. Eco-bouwmaterialen heeft Tigchel finovens, ook wel leemkachels, en Tigchelkachels, ook wel tegelkachels in het assortiment. Wat maakt een accumulerende houtkachel zo speciaal? De kachels zijn uniek, natuurlijk, gezond en energiebesparend. De kachels zijn gemaakt van vuurvaste stenen, waardoor een hoge en efficiënte verbranding mogelijk is. De geavanceerde stookkamers van de finoven en tigchelkachel kunnen een zeer hoge verbrandingstemperatuur aan (oplopend tot 1000 graden celcius). Als u de kachel stookt, slaan deze vuurvaste stenen de warmte op en kan de haard zo uren/ dagen lang warmte uitstralen. Heerlijke stralingswarmte gedurende 12-24uur door de kachel maar 1-2 uur te stoken. Uw CV is in veel gevallen (bijna) overbodig, waardoor veel energie wordt bespaard. Daarnaast wordt het haardhout zo volledig mogelijk verbrand, dus optimale warmteopwekking met minder hout dan de traditionele systemen en de afgevoerde rookgassen zijn vrijwel geheel ontdaan van reststoffen. Bekijk direct de mogelijkheden voor uw eigen houtkachel in de webshop van Eco-bouwmaterialen.

LEEMKACHEL OF FINOVEN ZELF BOUWEN?

Het zelf bouwen van een leemkachel of finoven is voor de gevorderde doe-het-zelver geen probleem. De finoven wordt geleverd als zelfbouwpakket, waarbij u zelf de afmeting en deurtypes kunt aangeven. Optioneel kunt u kiezen voor een bakoven om heerlijke taarten, brood of pizza’s in uw houtkachel te bakken. De opbouwtijd van een finoven ligt ongeveer tussen de 70 en 120 uur. Bij het zelfbouwpakket ontvangt u een uitgebreide bouwtekening met handleiding. Om u goed voorbereid van start te laten gaan, bieden wij u de mogelijkheid aan om gratis deel te nemen aan onze workshop leemkachel bouwen.

PRIJZEN VAN EEN FINOVEN OF TIGCHELKACHEL

Een finoven of Tigchelkachel is een lange termijn investering. De kachels zijn duurder dan bijvoorbeeld een openhaard of ijzeren houtkachel, maar worden op termijn terugverdiend door de besparing op de energiekosten. De prijs van een finoven of een tigchelkachel is terug te vinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Onderstaand een opsomming van de voordelen van een Tigchelkachel en finoven:

  • De kachels hebben minder dan de helft van het hout nodig;
  • Geven langdurige warmte af, tot wel 24u;
  • Vragen minder omkijken en onderhoud;
  • Veel comfort en weinig overlast;
  • Gratis koeling in de zomer;
  • Etc.

SHOWROOM HOUTKACHELS NABIJ ZUTPHEN

Een accumulerende houtkachel in uw huis of kantoor is een sfeervolle eyecatcher. De kachels zijn verkrijgbaar in de kleur of vorm van uw keuze. Wilt u deze kachels graag in het echt bekijken, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). U kunt twee verschillende leemkachels en drie verschillende tigchelkachels bekijken. Eco-bouwmaterialen geeft ook regelmatig gratis workshops leemkachel bouwen, schrijf u snel in! Voor vragen, deskundig advies, inschrijven voor de workshops of een afspraak kunt u de experts van Eco-bouwmaterialen bereiken op 0575 432336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. Eco-bouwmaterialen, expert in houtkachels!

16
0