Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Houtkachels

HOUTKACHELS

De duurzame houtkachels van Eco-bouwmaterialen zijn natuurlijke, accumulerende en energiebesparende warmtebronnen. Eco-bouwmaterialen heeft Finovens, ook wel leemkachels genoemd en Tigchelkachels in het assortiment. Wat maakt een accumulerende houtkachel zo speciaal? De kachels zijn uniek, natuurlijk, gezond en energiebesparend. De kachels zijn gemaakt van vuurvaste stenen, waardoor een hoge en efficiënte verbranding mogelijk is. De geavanceerde stookkamers van de Finoven en Tigchelkachel kunnen een zeer hoge verbrandingstemperatuur aan (oplopend tot 1000 graden celcius). Als u de kachel stookt, slaan deze vuurvaste stenen de warmte op en kan de haard zo wel de gehele dag lang warmte uitstralen. Heerlijke stralingswarmte gedurende 12-24uur door de kachel door maar 1-2 uur te stoken. Uw CV is in veel gevallen (bijna) overbodig, waardoor veel op uw energierekening wordt bespaard. Daarnaast wordt het haardhout zo volledig mogelijk verbrand, dus optimale warmteopwekking met minder hout dan de traditionele systemen en de afgevoerde rookgassen zijn vrijwel geheel ontdaan van reststoffen. Bekijk direct de mogelijkheden voor uw eigen houtkachel in de webshop van Eco-bouwmaterialen.

Leemkachel zelf bouwen?

Het zelf bouwen van een leemkachel is voor de handige doe-het-zelver geen probleem. De finoven wordt geleverd als zelfbouwpakket, waarbij u zelf de afmeting en deurtypes kunt aangeven. Optioneel kunt u kiezen voor een bakoven om heerlijke taarten, brood of pizza’s in uw houtkachel te bakken. Bij het zelfbouwpakket ontvangt u een uitgebreide bouwtekening met handleiding. Om u goed voorbereid van start te laten gaan, bieden wij u de mogelijkheid aan om deel te nemen aan onze workshop leemkachel bouwen. Een Tigchelkachel kan worden geleverd als een stapelbaar bouwpakket en met een opbouwtijd van slechts een paar uur, kunt u dezelfde dag nog genieten van uw houtkachel.

Prijzen van een Finoven of Tigchelkachel

Een Finoven of Tigchelkachel is een lange termijn investering. De kachels zijn soms duurder dan bijvoorbeeld een openhaard of ijzeren houtkachel, maar worden op termijn terugverdiend door de besparing op de energiekosten. De prijs van een Finoven of een Tigchelkachel is terug te vinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Onderstaand een opsomming van de voordelen van een Tigchelkachel en finoven:

  • De kachels hebben minder dan de helft van het hout nodig;
  • Geven langdurige warmte af, tot wel 24u;
  • Vragen minder omkijken en onderhoud;
  • Veel comfort en weinig overlast;
  • Gratis koeling in de zomer;

Duurzame houtkachels bekijken in onze showroom

Een accumulerende houtkachel in uw huis of kantoor is een sfeervolle eyecatcher. De kachels zijn verkrijgbaar in de kleur of vorm van uw keuze. Wilt u deze kachels graag in het echt bekijken, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen). U kunt verschillende leemkachels en Tigchelkachels bekijken.

Voor vragen, deskundig advies, inschrijven voor de workshops of een afspraak kunt u de experts van Eco-bouwmaterialen bereiken op 0575 432336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. Eco-bouwmaterialen, expert in houtkachels!

Waarom is een houtkachel duurzaam?

Bij Eco-bouwmaterialen verkopen wij duurzame houtkachels. U heeft de keuze uit een Finoven (leemkachel) of een Tigchelkachel. Beide houtkachels zijn duurzaam in het gebruik omdat u in verhouding tot een gewone houtkachel maar zeer weinig hout nodig heeft gedurende de dag. Vaak is het al voldoende om met een portie hout, 1 tot 2 uur te stoken waardoor de gehele ruimte de verwarmd wordt en blijft. De stralingswarmte die de kachels afgeven is een aangename warmte die mensen, dieren en objecten in de omgeving verwarmt zonder lucht- en stofcirculatie en tocht als gevolg. Wij geven bij Eco-bouwmaterialen regelmatig workshops over o.a. het stoken van de houtkachel.

Kan ik zelf een houtkachel bouwen?

Bent u een doe-het-zelver? Dan kunt u zelf uw houtkachel bouwen en/of plaatsen. Een bestaande openhaard kan vaak worden omgebouwd tot een leemkachel, bijvoorbeeld met het Finoven zelfbouwpakket. Eco-bouwmaterialen geeft in het bouwen van een leemkachel ook workshops zodat u zich goed kan voorbereiden voordat u starten met bouwen van de leemkachel. Een Tigchelkachel kan worden geleverd als een stapelbaar bouwpakket en met een opbouwtijd van slechts een paar uur al stookklaar zijn. Wilt u liever dat wij de houtkachel voor u bouwen of plaatsen? Neem dan contact met ons op. Ook kunt u diverse houtkachels bij ons in de showroom in Toldijk bekijken.

Wat kost een duurzame houtkachel, zoals een Finoven of Tigchelkachel?

Een Finoven of Tigchelkachel is een lange termijn investering. De kachels zijn meestal duurder dan bijvoorbeeld een openhaard of ijzeren houtkachel, maar worden op termijn terugverdiend door de besparing op de energiekosten. De prijs van een Finoven of een Tigchelkachel is terug te vinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen.

Onderstaand een opsomming van de voordelen van een Tigchelkachel en Finoven:

  • De kachels hebben minder dan de helft van het hout nodig;
  • Geven langdurige warmte af, tot wel 24u;
  • Vragen minder omkijken en onderhoud;
  • Veel comfort en weinig overlast;
  • Gratis koeling in de zomer;
6
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.