Producten

HAGA Kalkstuc HKU – bio-klimaat unikalk, sausklaar 20kg/ 20m2

60.00

Beschikbaar: Leverbaar

Biologische natuur-kalkpleisters voor gezond wonen van zeer zuivere Alpen kalk en een hoge alkaliteit (ph-waarde) voorkomt de vorming van schimmel; luchtzuiverende werking. HAGA HKU is een bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm. Dit product is direct uit voorraad leverbaar en in overleg gratis op te halen bij het distributiecentrum in Almelo.

Wilt u meer weten over dit product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

HAGA Kalk Universalspachtel Fein zuivere kalkhechtpleister obv. kalkhydraat voor sausklaar en behangklare oppervlaktes en voor lichte reparaties. Natuurkalk van hoge kwaliteit uit de Zwitserse Alpen. Ecologische kalk, ook geschikt voor monumenten.

Bio-Klimaat kalk is uitgevoerd met unieke klimaat-controle voor uitmuntende eigenschappen voor een aangenaam binnenklimaat en een warmtegevoel vergelijkbaar aan dat van hout. De speciale poriënstructuur zorgt voor een uitstekende sturing van de luchtvochtigheidsgraad van een ruimte. Zeer dampdiffusie-open voor een uitermate aangenaam woon- en leefklimaat. Bouwbiologisch aanbevolen.

Gezond wonen
Door intensief onderzoek is het gelukt een Klimaat-kalkpleister te ontwikkelen met vrijwel dezelfde eigenschappen voor een gezond woonklimaat als leem. Klimaatkalk neemt overvloedig vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.

Toepassingen:
Bio-Klimaat kalk kan binnen op minerale ondergronden (metselwerk, beton en Naturetherm binnenisolatiesysteem CALC HK) worden toegepast en in één laag (of meerdere lagen) worden opgebracht. Voor binnenruimten geldt een normale vochtigheidsgraad, zowel voor keukens, kelders en badkamers geschikt. Bio-Klimaat kalk is bijzonder geschikt voor restauratie van historische gebouwen (ook onder monumentenzorg) en toepassingen bij zgn. ecologische bouwmethoden en Naturetherm binnenisolatie. Kan van een minerale silicaat Klimaat-muurverf of met een kalk afwerkpleister worden voorzien, maar dient bij voorkeur onbehandeld te blijven voor een optimale bijdrage aan een aangenaam binnenruimte klimaat.

Geschikt voor ondergronden:
 HBG bio-klimaatkalk.
HBE bio-hechtkalk.
– Minerale pleisterlagen.
– Beton.
– Cellenbeton,
– Fermacell.
– Gipskartonplaten.
– Voor het uitvlakken van oude stabiele (kunsthars) sierpleisterlagen en oude vastzittende verflagen.

Kleur: wit, spanningsvrije en ademende pleister.

Laagdikte: 1-3mm; alleen binnen toepasbaar. Bij een laagdikte van 1mm kan men gemiddeld 20m2 per 20kg stucen.

Zuivere biologische kalkpleisters zijn voor verschillende ondergronden geschikt. Onderstaand een overzicht welke kalkpleister waar het beste geschikt voor is.

HBG – bio-klimaatkalk raaplaag voor buiten en binnen op metselwerk, bestaande uit hydraulische kalk en tras, laagdikte 10-20 mm.
HBE – bio-klimaat hechtkalk, multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.
HBK – bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.
HKU – bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en – karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.
HBT – biotherm-kalk, isolerende en sanerende pleisters voor koude en vochtige ondergronden zoals kelders. Super lichtgewicht, zout bufferend. Laagdiktes 20 tot 100mm.

HAGA heeft een uitgebreid assortiment, bekijk hier het totale assortiment.

 

 

Meer informatie

Gewicht20 kg