Producten

HAGA kalkfinish Calkosit wit 25kg/ 10m2

109.50

Beschikbaar: Leverbaar

Haga kalkfinish Calkosit wit is een zeer fijn verwerkbare kalkfinish op basis van vette putkalk en zit kant-en-klaar in een emmer. Toe te passen als fijn schuurwerk of als gladpleister met wax. Het geeft een kenmerkend wolkig effect.

Wilt u meer weten over dit product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

De Haga kalkfinish Calkosit is een smeuige kalkfinish van hoge kwaliteit op basis van putkalk/ vette kalk dat gedurende lange tijd onder water heeft gestaan. Geschikt voor binnen en buiten.

Kleur: wit in een emmer van 25kg. Het is ook mogelijk om dit product in kleur te krijgen (ca. 200 kleuren conform HAGA kleurenwaaier), neemt u hiervoor contact met ons op via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Toepassing:
Toepasbaar op minerale ondergronden zoals verschillende soorten stucwerk, beton, gevelisolatie etc. Op gips, gipskartonplaten en fermacell voorbehandelen met Haga grof mineraal grondering. Bij sterk zuigende ondergronden dient Haga diepgrondeer fijn te worden toegepast.

Door gebruik te maken van plantaardige zeepwas voor Calkosit (alleen voor binnen) wordt een muur afgewerkt met kalkfinish spatwaterbestendig en glanzend. Een fluweelzacht-effect voor Calkosit binnenafwerkingen.

Verbruik: 2-2.5kg/ m2, laagdikte 2-3mm.

Verschillende soorten kalkfinishes

Bio kalkfinishes kunnen worden toegepast op vele verschillende ondergronden. De ondergronden kunnen minerale pleisterlagen zijn, maar ook gipspleister, gipsvezel of –gipskarton platen, of basispleisterlagen van natuurlijke isolatiesystemen voor buiten en binnen.

Calkosit – Decoratieve kalkfinish-pleister kant-en-klaar in een emmer. Op basis van putkalk of vette kalk voor binnen en buiten geschikt. Kleuren: ca. 200 kleuren conform HAGA kleurenwaaier. Voor binnentoepassing is de Calkosit 0,5 kalkfijnpleister als matte stucfinish of als glanzend stucco met zeepwas-laag. Geeft een bijna fluwelen uitstraling van uw wanden. Ademend en weersbestendig. Ook geschikt voor buiten stucwerk. 

Stucco – zeer smeuïge kalkfinish op basis van putkalk/vette kalk voor een exclusieve glanzende Venetiaanse marmer-look op de wanden. Verwerking kant-en-klaar uit de emmer, voor minerale stuclagen zoals HBG en HBE. In vele kleuren verkrijgbaar. Ook toepasbaar op gipsstuc, gipskarton en –vezelplaten middels KVG minerale grondering. Niet geschikt voor douchehoeken.

Bio-edelputz – kalk edelpleister in kleur, toepasbaar binnen en buiten. Ideaal als weersbestendige finish van gevels. Prettig en soepele kalkpleister in poedervorm voor zeer fijn schuurwerk. Geeft een mediterraan, licht wolkig effect. Kan ook binnen als fijn schuurwerk worden toegepast op allerlei ondergronden van stucwerk tot gipsplaten. Vele kleuren mogelijk.

Bekijk hier een instructievideo over de toepassing van Haga kalkfinish Calkosit (in het Duits).

Klik hier voor meer informatie over Haga kalkfinish Calkosit (in het Duits).
Klik hier voor meer informatie over de verwerking van Haga kalkfinish Calkosit in combinatie met plantaardige zeepwas voor Calkosit (in het Duits).

HAGA heeft een uitgebreid assortiment, bekijk hier het totale assortiment.

Meer informatie

Gewicht25 kg