U hebt geen items in uw winkelwagen.

Leemplaten

Bent u op zoek naar leemplaten om te klussen? Bij Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor kwalitatieve leembouwplaten. U kunt leemplaten gebruiken voor toepassingen op gemetselde muren, tengelwerk, balken, houtplaten, metalstud-systemen en overige dragende ondergronden. Leemplaten zijn afbouwplaten voor wanden en plafonds in het interieur die afgewerkt kunnen worden met leem of kalk. De leemplaat is ideaal voor het snel creëren van een lemen-wand. U hoeft de platen enkel tegen een bestaande muur te schroeven. Bij een stenen of betonnen ondergrond wordt een regelwerk aanbevolen voor een betere bevestiging van de leemplaten. Wanneer de leemplaten bevestigd zijn, kan er direct gestukt worden met basisleem of een kalkpleister.

Leemplaten kunt u niet toepassen op plaatsen waar direct contact met water plaatsvindt. Leemplaten zijn het beste in het exterieur te verwerken indien deze goed afgeschermd zijn tegen direct contact met water.

Er komen geen producten overheen met de selectie.

Eigenschappen leemplaten

Leemplaten bestaan veelal uit leem, zand, stro en glasvezelgaas. Ze zijn bedoeld om bijvoorbeeld een bewerkte wand of een plafond met tengelwerk vlak en netjes af te werken. Leemplaten zijn afbouwplaten die dienen als afscherming en als ondergrond voor de definitieve afwerking. Meer eigenschappen van leemplaten:

  • Makkelijk te bevestigen voor doe-het-zelver en professional
  • Eenvoudig om maat te snijden, aan te brengen en af te werken
  • Damp-open
  • Vochtregulerend
  • Antistatisch
  • Montage van 16 of 22 mm leem zonder droogtijd
  • Goede akoestische eigenschappen

In droge toestand zijn onze leemplaten onbeperkt houdbaar. Ons advies is dan ook om de platen droog te bewaren. Wij verkopen momenteel leemplaten van de merken WEM en Tierrafino.

Verwerking leemplaten

De verwerking van leemplaten is nagenoeg gelijk aan de verwerking van de meeste bouwplaten. Leemplaten kunnen worden geschroefd op balken, tengelwerk, houtplaten, gemetselde muren, metalstud-systemen en overige dragende ondergronden.

Leemplaten worden in verband aangebracht. De naden tussen de platen dienen minstens 25 cm te verspringen t.o.v. de volgende rij. Met steen- en houtgereedschap worden de leemplaten op maat gemaakt. Het breken van leemplaten is mogelijk door de platen aan beide kanten in te snijden en ze vervolgens op een tafelrand te breken. Voor de montage is het van belang dat u de platen met de gladde kant naar de muur monteert. De ruwe kant kunt u dan goed gebruiken voor een goed hechting van de leemstuc.

Plaats uw bestelling

U kunt direct leemplaten kopen in onze webshop. Wil u alvorens uw aankoop eerst advies van ons als expert of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

Alle prijzen op deze webshop zijn inclusief 21% BTW.