FC930A4E-E105-499C-B757-88E4BE16EDBB

Waterdicht stucwerk in uw badkamer of wellness ruimtes

Een van de meest bijzondere en hygiënische wandafwerkingen is waterdicht stucwerk. Uw badkamer, toilet of wellness ruimte is geheel waterdicht te maken en is een goed alternatief van het betegelen van de wanden.

Waarom stucen?

Het stucen van de badkamer brengt belangrijke voordelen met zich mee. Het stucwerk is hygiënisch en geheel naadloos en voeglood, hierdoor krijgt uw geen last van vieze schimmel vlekken.

Naast dat het enorm praktisch en schoon is is waterdicht stucwerk zeer bijzonder en origineel. Neem bijvoorbeeld Tadelakt, een authentiek stucco met prachtige kleur nuances. Of Beton stuc welke ook over bijzondere kleur schakeringen beschikt.

Soorten waterdicht stucwerk?

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk, gemengd met witte marmersteen. Vrij vertaald betekent tadelakt inwrijven of inmasseren. Dit materiaal vindt zijn oorsprong bij Marokkaanse Berbers, het wordt gebruikt voor wanden in badhuizen. Het is een zeer sterke, waterdichte en duurzame afwerking voor uw wanden. Tadelakt is in zeer diverse kleuren te verkrijgen en is absoluut 100% natuurlijk.

In onze webshop kunt u tadelakt van het merk Ecowall en Tierrafino vinden. Benieuwd naar de verschillen en welke geschikt is voor uw ruimte? Wij adviseren u graag!

Beton stuc of Beton Cire is ook een waterdicht stucwerk die geschikt is voor zowel vloeren als wanden (let is! Tadelakt is niet geschikt voor vloeren). Betonstuc is een hoogwaardig pleistermateriaal waarmee je wanden een strakke natuursteen- of betonlook uitstraling kunt geven. Betonstuc is ijzersterk en slijtvast.

De vloer kan in alle mogelijke kleuren en vormen van “levendigheid” worden uitgevoerd.

Op welke ondergronden?

Op iedere stucondergrond kan tadelakt worden aangebracht. Denk hierbij aan steenachtige ondergronden of plaatmateriaal. Tadelakt kan ook direct op uw bestaande tegelwerk worden toegepast. Dit doen we door eerst een stuclaag aan te brengen op basis van kalk of cement. Een groot voordeel is dat bestaande wanden niet gesloopt hoeven te worden.

In principe kan betonstuc worden aangebracht op iedere stucondergrond. Voor vloeren is dit bijvoorbeeld een cementdekvloer of een bestaande tegelvloer. Voor wanden is dit plaatmateriaal of tegelwanden. Op hout kan betonstuc niet rechtstreeks worden aangebracht.

Enthousiast geworden? Hieronder dan nog wat inspiratie foto's:

 

Deel dit verhaal:

2 thoughts on “Waterdicht stucwerk in uw badkamer of wellness ruimtes

  1. Goedemorgen,

    Wij zoeken iemand die ervaring heeft met het betonstucen van badkamers.
    Misschien heeft u een adres in Noord-Brabant of Noord-Limburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0